Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz hafta yaşanan bir olayda, cinayet zanlısını yakalamak için otele giden polisler, katil zanlısının silahlı saldırısına uğradı.

Asayiş Şube müdürlüğünde görevli polis memuru Barış Göl, zanlının açtığı ateş sonrası ağır yaralanırken, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Otelden kaçan katil zanlısı ise daha sonra Av bayisine giderek mermi almak istedi.

Burada hem duyarlı hem de dikkatli bir esnaf ile karşı karşıya kalmıştı.

Av bayisinin sahibi Alper Polat, katil zanlısını internetteki fotoğraflardan tanıyınca, mermileri depodan getirme bahanasiyle dışarı çıkarak 155'i aradı. Tekrar iş yerine döndüğünde ise şüpheli tabancasını çıkartarak mermiyi verirsin vermezsin, aralarında tartışma başlıyor bu kısa arada, yan komşusunun gelmesiyle zanlı Muhammet Karataş kaçıyor.

Arkasından yetişen Alper Polat, katil zanlısının kaçmaması için ateş ediyor. Zanlı vücuduna isabet eden bir mermiyle yaralanarak yere düşüyor. Daha sonra olay yerine yetişen polisler katili yakalayarak hastaneye götürüyorlar ve tedavi gördüğü hastanede katil ölüyor.  

Bu tip olaylar ülkemizde ve Dünyada sık sık rastlanan olaylardan birisi olarak bakabiliriz!

Burada yaşanan öyle bir basit olay değil.

Ancak Av bayisi Alper Polat’ın gösterdiği milliyetçilik duygusu önem kazanıyor…

Diğer taraftan 101 yıl önceye döndüğümüzde:

Kurtuluş mücadelesi 31 Ekim 1919 Fransız askerlerinin hamamdan çıkan kadınlara sarkıntılık yapmasıyla başlıyor. Maraş’ın kahraman evladı Sürçü İmam ; İşgalci Fransız  ve Ermeni saldırganlara karşı ,Türk’ün namus ve şerefine uzanan kirli elleri kırmış Milli mücadelenin  ilk kurşunu atarak bu kutsal mücadelenin fitilini ateşlemişti.!

 İşte bu kahramanlık gerçeğini birçok yerde ve ülkede görmek mümkün değil.

“Yahu bana ne“ diyen çıkacaktır elbette.

Çünkü av bayisinin önce polisi araması ve katil zanlısının bulunup bulunmadığını sorması, polisin arandığını söylemesi üzerine, kendisi canı pahasına karşı koyması ve ateş ederek katili vurması, bu yüzyılının kahramanlık örneklerinden birisi olarak tarihe not edilmelidir.

Bu konu ilerde polisiye olay olarak dizilere, romanlara ve filmde çekilebilir.  Filmlere konu olacak gerçek bir cesaret ve kahramanlık örneği...

İşte Alper Polat, katilin istediği mermiyi verseydi. Belki de daha başka ölümlere neden olacaktı…

Çünkü katil daha önce Antalya’da evinde kaldığı en yakın Aykut Çakal’ı öldürerek, arabasını satmış ve bir kaç il gezdikten sonra Kahramanmaraş’a gelmiş.

Kahramanmaraş insanının kanında, milliyetçilik duygusu hâkimdir. Hangi partiden, hangi görüştün olursa olsun bu duygunun halen devam ettiğinin bir göstergesidir...

Onun için ilimizde basit asayiş olayları zaman zaman olsa da, bu olay bunlardan birisi değildir.

Bizde, iş milliyetçilik duygusuna gelince, işte biraz orada  durmak gerekiyor!.

Burada milliyetçiliğinin kırmızıçizgisi vardır. Bunun başında devleti, vatanı ve milleti gelmektedir.

Onun için burada terör örgütü neden barınmadığının en bariz örneğini sergilemiştir... "Alper Polat."

Bugün Gazetesi olarak olayın perde arkasını irdeleyen gazetemiz muhabiri Ömer Faruk Salman, tüm ayrıntılara kadar gazetenin manşetinde ve diğer sayfalarında okuyucularımızla buluşturdu.

Okuyucularımızı ve halkımızı bilgilendirmek elbette gazete ve sosyal medyanın göreviydi. Bu görevi Bugün Gazetesi ekibi üstlendi. Olayı en ince ayrıntısıyla, kimsenin bilmediği detaylara ulaşarak gazetemizde yer veren muhabirimiz Ömer Faruk Salman’da gerçekten iyi iş çıkarttı.

Ben herkesin adına, kendisini yürekten kutluyorum.