Deniz sporlarına düşkünlüğü ile bilinen Onikişubat İlçeJandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Tayfun Atakut Ramazan Bayramı tatilinigeçirmek için Mersin’in Silifke İlçesine gitti. Bir grup arkadaşıyla tüpsüzdalış gerçekleştiren Binbaşı Atakut girdiği denizde fenalaştı. Atakut’undenizden çıkmadığını gören arkadaşları hemen arama kurtarma ekiplerine haberverdi. Yaklaşık 2 saat süren arama kurtarma çalışmalarının ardından denizindibinden cesedine ulaşılan Atakut’un naaşı otopsinin ardından MemleketiAnkara’ya gönderildi.

Atakut’un ani ölümü Kahramanmaraş’ı yasa boğdu. Çok iyiyüzme bilmesine rağmen denizde fenalaşan Atakut’un kesin ölüm nedeni yapılanotopsinin açıklanmasıyla belirlenecek. Kahramanmaraş’ta da başarılı çalışmalarıve güler yüzlülüğüyle tanınan Binbaşı Tayfun Atakut’un cenazesi Ankara YeniMahalle Karşıyaka Camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazınınardından Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.


Atakut’un cenaze törenine Kahramanmaraş’tan da silaharkadaşları tam kadro katılırken, Kahramanmaraş askerlik Şube Başkanı vekendisi gibi Binbaşı olan eşi Aylin Atakut’un ise bitkin olduğu öğrenildi. Buarada Atakut’un Ramazan Bayramının ardından tayinin çıktığı Diyarbakır’agideceği de öğrenildi.

YASA BOĞDU!

Mersin'in Silifkeilçesinde denizde dalış yaptığı sırada rahatsızlanarak hayatını kaybedenBinbaşı Tayfun Atakut Kahramanmaraş'ta sevenlerini yasa boğdu.

Mersin'in Silifke ilçesinde bir grup ile dalış yapan BinbaşıTayfun Atakut'un bilinmeyen bir nedenden dolayı rahatsızlandığı ve kaldırıldığıhastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. Binbaşı Atakut'un vefatı, görevyaptığı Kahramanmaraş'ta sevenlerini üzdü. Atakut geçtiğimiz günlerde tayinininçıktığını ve Temmuz ayında Diyarbakır'a gideceğini de duyurmuştu.


Bayram tatilini geçirmek için bir grup arkadaşı ile Mersin'egiden Binbaşı Tayfun Atakut tüpsüz dalış yaptığı esnada arkadaşlarına sualtında 'çıkıyorum' diye işaret yaptığı ve bir süre sonra dalış yapanarkadaşlarının yüzeye çıktıklarında Binbaşı Atakut'u bulamadığı, yapılanihbarın ardından gelen arama kurtarma dalgıçlarının 2 saatlik araştırma sonucuBinbaşı Atakut'un su altında cesedine ulaştığı öğrenildi.  

Evli ve üç çocuk babası olan Atakut'un eşi Binbaşı AylinAtakut ile birlikte Diyarbakır'a tayininin çıktığı, bayram izninin dönüşündeyeni görevine başlayacağı bilinirken, vefat haberi Kahramanmaraş'ta üzüntü ilekarşılandı. Atakut'un cenazesi memleketi Ankara'da düzenlenen törenin ardındantoprağa verildi.

HABER: ÖMER FARUKSALMAN

 

Editör: Haber Merkezi