Öztunç, dün partililerin de katıldığı bir basın toplantısıdüzenledi. Özel bir sinema salonunda yapılan basın toplantısında kendisine vepartisine teveccüh gösteren herkese ve çalışma arkadaşlarına teşekkür edenÖztunç; herkesi kucaklayan uyumlu bir milletvekili olacağını söyledi. Öztunç,27. Dönemde Kahramanmaraş’ta siyaset yapan milletvekillerinin de çıtayıyükseltmek durumunda kalacağını belirterek; “Umarım benim hızıma, benim çabama,çalışmama ve çalışkanlığıma diğer 7 milletvekili de ayak uydurur” dedi.


Son iki döneminardından CHP’nin ilk milletvekili olan Ali Öztunç, herkesin milletvekili olmakiçin gece gündüz çalışacağını belirterek; kendisinin dışında kalan 7Kahramanmaraş milletvekilinin kendisine ayak uydurmakta zorlanacağını ifade etti.

Özellikle iktidar partisine nasıl milletvekili olunacağınıve bir milletvekilinin nasıl çalışacağını 27. Dönemde mecliste göstereceğiniaktaran CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Bir kez daha söylüyorum:İnşallah bütün Kahramanmaraş’ın, herkesin milletvekilliğini yapacağız.Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Muharrem İnce, herkesin Cumhurbaşkanı olacağım,diyordu. Biz de herkesin milletvekili olacağız, diyorduk. Bu dönemdesöylediğimiz gibi milletvekilliği nasıl yapılır, milletvekili nasıl çalışmalı,onu göstereceğim” ifadelerine yer verdi.

Öztunç, “İki dönemden sonra Kahramanmaraş’tan CumhuriyetHalk Partisi olarak 1 milletvekili çıkarmamızda benim yüzde 1’lik payım vardır.Yüzde 99’luk pay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütlerinindir, Cumhuriyet HalkPartisi’ne gönül vermiş dostlarımızındır. Milletvekili çıkarmamızda; ilörgütümüz, ilçe başkanlarımız, ilçe örgütlerimiz, kadın kollarımız, gençlikkollarımız, geçmiş dönemde görev yapmış arkadaşlarımız, geçmiş dönemmilletvekillerimiz, tek tek tüm vatandaşlarımız emek verdi. Belediyebaşkanımızı unutmayayım: Onun emeği de büyüktür. Hepimizin emeği vardır” dedi.

“HİÇBİR AYRIMYAPMAYACAĞIZ!”

İki dönemden sonra milletvekili olma onurunu ve gururunu yaşadığınıaktaran Öztunç, şöyle konuştu: “Bu milletvekilliğini; Cumhuriyet HalkPartisi’ne kurulduğu günden bu yana, bu memlekette, Kahramanmaraş’ta, tümilçelerde emek vermiş, hakka yürümüş, bütün ağabeylerimize, bütünpartililerimize Pazarcık’ın eski belediye başkanlarından Sevgili Memiş ÖzdalAğabeyime, geçmiş dönemlerde emek vermiş bütün partililerimize adıyorum.Armağan ediyorum. Seçim bitti. Seçim sürecinde meydanlarda konuştuk, çalıştık,çabaladık. 580’nin üzerinde mahalleye bizzat kendim girdim, çıktım. İlçelerdeçaba harcadık, çalıştık, emek verdik. Sağ olsun halkımız bize oy verdi.Verdikleri oyların bir gereği olarak da milletvekili seçildik. Ben,Kahramanmaraş’tan bize oy veren-vermeyen tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.Evet, Cumhuriyet Halk Partililer! Ben sizlerin milletvekiliyim; ama sadece sizlerindeğil AK Partilinin de MHP’linin de HDP’linin de İYİ Partilinin de SaadetPartilinin de kısacası Kahramanmaraş’ta olan herkesin milletvekili olacağım.Hiçbir ayrım yapmayacağız. Kimseye; kimsin, necisin, hangi partilisin, diyesormayacağız, sormayacağım. Herkes, baş tacıdır. Kahramanmaraşlı olan heryurttaşım; oy versin, vermesin! Bizim baş tacımızdır. Biz de onlara hizmetetmekle görevliyiz. Bunu, bütün siyasi partilere de öneriyorum. Onların da öyledavranması gerektiğine inanıyorum. Seçim döneminde meydanlarda söylenen, seçimmeydanlarında söylenen meydanlarda kalır. Biz, meydanlarda zaman zamantartıştık. Belki ağzımızdan ağır laflar çıktı. Şimdiden sürç-ü lisan ettiysemaffola! Bu noktada herkesten özür diliyorum. Eğer ki seçim meydanlarında kalbinikırdığım kardeşlerimiz varsa ben onlardan özür diliyorum. Bu hususta onlarıngönlünü almak için gerekirse ayaklarına kadar da giderim.”

“TELEFON NUMARAMIDEĞİŞTİRMEYECEĞİM!”

Herkesin ulaşabileceği bir milletvekili olmak için telefonnumarasını değiştirmeyeceğini kaydeden Öztunç, açıklamasını şu ifadelerlesürdürdü: “Bir kez daha söylüyorum: İnşallah bütün Kahramanmaraş’ın, herkesinmilletvekilliğini yapacağız. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Muharrem İnce,herkesin Cumhurbaşkanı olacağım, diyordu. Biz de herkesin milletvekiliolacağız, diyorduk. Bu dönemde söylediğimiz gibi milletvekilliği nasıl yapılır,milletvekili nasıl çalışmalı, onu göstereceğim. Her daim aranızda olacağım. AliÖztunç seçildi, Ankara’ya gitti-gelmedi, olamayacak! Haftanın iki günü ise ikigünü burada olacağım. Üç günü ise üç günü burada olacağım. Dört günse dört gün!Meclis çalışmalarında Ankara’da, onun dışında burada memlekette olacağım.Halkımızla, vatandaşlarımızla iç içe olacağız. Herkesin sorununa eğileceğiz.Özellikle buradan söylüyorum: Köylerimizin ciddi sorunları var. Bunları meclisgündemine taşıyacağım. Bunların çözümü için elimden ne gelirse yapacağım. Telefonnumaramı değiştirmeyeceğim. Telefon numaram aynı kalacak. Kim ararsa onadöneceğim. Herkese elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Bu seçim sürecinde 8milletvekili adayıydık. Benim dışımda 7 arkadaşımız. 7 arkadaşımızın 7’si debüyük emek verdi. Huzurlarınızda 7 milletvekili adayımıza teşekkür ediyorum.Onları da alkışlıyorum.”

“UYUMLU BİRMİLLETVEKİLİ OLACAĞIM”

Söz verdiği üzere uyumlu bir milletvekili olacağını bildirenÖztunç, şöyle devam etti: “Kavgadan yana olmayacağım. Memleket için en güzelineyse bu güzeli kim öneriyorsa benim dışımda, başka partilerden de olsa onlaraelimden gelen desteği vereceğim. Hiç kimseyle kavga etmeyeceğim. Ulusalpolitikada da gerekeni yapacağız. Ama Kahramanmaraş politikasındaKahramanmaraş’ın kazanması için eğer rakiplerim bir öneride bulunuyorsa onlarında peşinde gideceğim. Kahramanmaraş’ın büyümesi için Kahramanmaraş’ın daha da ileriyegitmesi için uyumlu bir politika izleyeceğiz. Ben 6’sı Adalet ve KalkınmaPartisi’nden 12i MHP’den olmak üzere seçilen 7 milletvekiline de başarılardiliyorum. Benim anlayışım belli eğer onların da anlayışı oysa onlar damemleket için çalışmak istiyorsa uzattığımız eli tutarlar. Ve memleketebirlikte hizmet ederiz. Ama benim uzattığım bu eli tutmazlarsa da kendileribilir. Takdir kendilerinindir. Sadece şunu bilsinler: Bu şehirde siyaset yapanmilletvekillerinde çıta yükselecek. Umarım benim hızıma, benim çabama,çalışmama ve çalışkanlığıma diğer 7 milletvekili de ayak uydurur.” Son olarakbasın mensuplarına teşekkür eden Öztunç, şu ifadelere yer verdi: “Son olarak buseçim kampanyasında beni hiç yalnız bırakmayan çok değerli gazeteciarkadaşlarıma, değerli gazeteci dostlarıma, medya mensuplarına teşekkürediyorum. Sağ olun, var olun! Sesimiz oldunuz. Bizim sesimizi Maraş’aduyurdunuz. Bir kez daha gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve başta İlBaşkanımız Esat Şengül olmak üzere tüm il örgütümüze, ilçe örgütümüze, kadınkollarımıza, gençlik kollarımıza ey Cumhuriyet Halk Partili dostlarım! Sizlerebir kez daha teşekkür ediyoruz. Bu onur, bu gurur benim değil sizindir.”


ŞENGÜL: KİMSEUMUTSUZLUĞA KAPILMASIN!

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, 24 Haziranseçimlerinde kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek şunları söyledi:“Biz, geçtiğimiz dönem; 1 Kasım 2015 seçimlerinde 500 civarında bir oy ileseçimi kaybettiğimizde kalbimiz çok acımıştı. Ama Allah’a şükürler olsun kibiz, o bir milletvekilini şimdi çıkardık. Başta yöneticilerimiz olmak üzere İlyönetim Kurulu Üyelerimi, tüm ilçelerdeki İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimi,Gençlik Kollarımı, Kadın Kollarımı can-ı yürekten kutluyorum. Yine partimizegelse de gelmese de uzaktan gönlünü bize veren insanları kutluyorum. Ancak birşeyi daha belirtmek istiyorum: Bir milletvekili çıkardık; ama biz bununkutlamasını yapmak için toplanmadık. Milletvekilimiz, basın toplantısı yaptığıiçin kutladık. Yoksa ülkenin geldiği durum itibariyle yeni bir döneme girildi.Bir, Başkanlık sistemine geçildi. Bu yönüyle içinizin ezildiğini biliyorum. Tektesellinizin Sayın Ali Öztunç olduğunu da biliyorum. Bu anlamda ben hiçbirvatandaşımızın, hiçbir partilimizin, hiçbir yöneticimizin asla umutsuz olmasınıistemiyorum. Yok, öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak. Unutma! Aynıgökyüzü altında bir direniştir; yaşamak. Umut, belki de gelecek sayfadadır. Herne kadar hayattan bıksan da darbe yesen de hayatına bir gün öyle biri gelecekki; sana geçmişi unutturup yeniden hayata bağlayacaktır. Sen rahat ol Sayınİnce! Sen elinden geleni yap. Gerisini zamana ve Allah’a bırak. Unutma! Kalbigüzel insan her zaman kazanır. Umutlarımızı yeşerten güzel insan Muharrem İnce,seni sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” (HABER-FOTO:KENAN ONARAN)

 

Editör: Haber Merkezi