Kızılseki, “Kahramanmaraş iş dünyasında çok ciddi biristihdam problemi var. İstihdam açığı var. Yani fabrikalarda çalışacak elemannoktasında bir sıkıntı var. Çağlayancerit’te de tam tersine bir işsizlikproblemi var. Nüfusun bir kısmı cevizle uğraşıyor bir kısmı tarım vehayvancılıkla uğraşıyor ama şuanda Çağlayancerit genelinde yaklaşık 400’e yakınvatandaşımız günübirlik Kahramanmaraş’taki tekstil fabrikaları çalışmak içingidip geliyorlar yani burada müthiş bir insan gücü var” dedi.

Çağlayancerit’in kalkınmasının en önemli unsurlarından birtanesinin de Çağlayancerit’e yatırımcı çekmek olduğunu belirten BelediyeBaşkanı Üzeyir Kızılseki, şöyle konuştu: “Çağlayancerit’e belirli bir sermayeolmadığı için Çağlayancerit’e de yatırımı çekmek yani yabancı yatırımlarıÇağlayancerit’e çekmek. Tabi bunun ilk hamlesi tabi ki Çağlayancerit’iKahramanmaraş’a yakınlaştırmaktan geçiyor. Çağlayancerit’i Kahramanmaraş’ayakınlaştıracak modern yüksek standartlara uygun bir ulaşım sağladığımız takdirdesanıyorum Kahramanmaraş’taki sanayici iş adamlarımız ki ben tüm televizyonprogramlarında bu iş adamlarımıza sanayicilerimize Çağlayancerit’e yatırımyapmalarını öneriyorum, tavsiye ediyorum. Çünkü Kahramanmaraş iş dünyasında çokciddi bir istihdam problemi var. İstihdam açığı var. Yani fabrikalardaçalışacak eleman noktasında bir sıkıntı var. Çağlayancerit’te de tam tersinebir işsizlik problemi var. Nüfusun bir kısmı cevizle uğraşıyor bir kısmı tarımve hayvancılıkla uğraşıyor ama şuanda Çağlayancerit genelinde yaklaşık 400’eyakın vatandaşımız günübirlik Kahramanmaraş’taki tekstil fabrikaları çalışmakiçin gidip geliyorlar yani burada müthiş bir insan gücü var. Sanayicilerimiz buradakiinsan gücünden faydalanmak için buradaki insan gücünün üretime yansıtabilmekiçin mutlak suretle Çağlayancerit’te yatırım yapsınlar, Çağlayancerit’tefabrika kursunlar. Biz burada fabrikanın kurulmasına yönelik her türlü arsadır,arazidir, imardır onlara yardımcı olmak için hazırız.”


Çağlayancerit’in Kahramanmaraş’a uzak mesafede olmasındandolayı şuanda sanayicilerin ulaşım problemi yüzünden buraya yatırıma çok yanaşmadıklarınıve buna hak verdiğini aktaran Kızılseki, şu açıklamalarda bulundu: “Çağlayancerit’iDulkadiroğlu’na daha kısa bir şekilde ki çok çalıştığımız bir proje bu,bağladığımız zaman sanıyorum yatırımcılarımız da Çağlayancerit’te yatırımyapmak için gelecekler. Tabi rüzgar gülü panelleri çok önemli. Çağlayancerit rüzgarıyla,havasıyla, suyuyla aslında çok verimli bir yer. Sadece bu zamana kadar hiçteknik kullanılamamış. Bu konuyla ilgili çok ciddi sağ duyulu yaklaşılamamış.Bu konularla ilgili fikir üretilememiş. Yani bu rüzgarın suyun meralarınekonomiye dönüştürülmesi noktasında çalışılamamış ama artık bunlarında önüaçıldı. Biz çok ciddi meraları olan bir ilçeyiz. Hayvancılık için çok ciddi iyialanlarımız var, müthiş bir rüzgarımız var ki bunu yatırımcılarımız farketmişler geldiler rüzgar gülü panelleri kuruyorlar.  Ve Kahramanmaraş ayvalı barajında üretilenelektrik miktarından daha fazla bir ilk etapta elektrik üretimi pazarlanacak.Bunun dışında akarsularımız var akarsularımızda hidroelektrik sularıkurulabilir. Bu sular sadece tarım sulama amacı değil aynı zamanda alternatifelektrik üretmek amacıyla da kullanılabilir. Rüzgargülü panellerimizin ilk etapkısmı bu sene tamamlanacak. Bu sene paneller yerine yerleştirilecek. Bununlailgili hem imar çalışmalarımız hem yol çalışmaları ile ilgili şirketimiztamamlandı. Yıl sonunda sanıyorum ilk etap proje bitmiş olacak. İnşallahyakında çok daha güzel bir ilçeye kavuşmuş olacağız.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

Editör: Haber Merkezi