Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro AmirliğiEkipleri tarafından yapılan araştırmada tek başına yaşayan 78 Yaşındaki HanifeAkdişli'yi bıçaklayarak öldüren katil zanlısı tespit edilerek yakalandı. Polisfaili meçhul cinayeti olayın üzerinden 24 saat geçmeden aydınlatılırken, katilyakından birisi çıktı.


Olay, önceki gün saat:22:00'de Şeyh Adil mahallesindemüstakil evin ikinci katında meydana geldi. Evde yalnız yaşayan 78 yaşındakiHanife Akdişli'ye telefonla ulaşamayan yakınları, kontrol etmek için torununugönderdi. Yaşlı kadının torunu eve geldiğinde acı manzara ile karşılaştı.İkametinde boğazı kesilmiş ve darp edilerek öldürülmüş  vaziyette yaşlı kadını gören torunu sinirkrizi geçirirken, durum polis ekiplerine bildirildi.


Cinayet Büro Amirliği Ekipleri olayla ilgili araştırmabaşlatırken, Olay yerini detaylı inceleyen uzman polisler, kapıda zorlanmaolmadığından dolayı eve tanıdık birinin gelmiş olabileceğini değerlendirerekçalışmalarına başladı. Hiçbir görgü tanığı olmayan olayla ilgili Polis, olayyeri inceleme esnasında bahçede bekleyen kalabalık arasında  hareketlerinden ve  durumundan şüphelendiği ve görüşme esnasındaçelişkili beyanlarda bulanan bir şahsı takibe aldı.

Yaşlı kadının katili kendisinin öz yeğeni 44 yaşındakiBünyamin M.'nin olduğu tespit edildi. Bünyamin M'nin cinayet sonrası olayyerinde gelerek kalabalığın içinde bulunması, tabutun başında beklemesi dikkatçekerken, şahsın olay yerindeki şüpheli hareketleri polisin gözünden kaçmadı.Hareketlerinden şüphelenilmesi üzerine polis ekipleri Bünyamin M'yi takibealarak olayı aydınlattı.


Bünyamin M'nin Polisleri, "Teyzemin alt komşusuSuriyeli kiracıları ile arası kötüydü, cinayeti onlar yapmıştır" şeklindeyönlendirmeye çalışması da gözden kaçmadı. Üzerindeki şüpheleri atmak isteyenşahıs cinayeti yaşlı kadının Suriyeli kiracılarının üzerine atmak istedi ancakpolisi kandıramadı. 


Hanife Akdişli'nin öz yeğeni 44 yaşındaki evli ve 1 çocukbabası Bünyamin M. Polis tarafından detaylı sorguya alındı. Şüpheli ilk baştasuçlamayı kabul etmezken, Polis Ekiplerinin zanlının evinde yaptığı aramasonrasında şahsın evinin içinde kanlı elbise ve evinin bahçesinde kanlı bıçakele geçirildiği öğrenildi.


Delillerin ele geçirildiğini anlayan zanlı polise suçunuitiraf ederken, sorgusunda, ''Teyzem bana olaydan bir gün önce 100 Tl paravermişti. Olay günü de uğradım. Evde aramızda tartışma çıktı. Teyzemi önce darpettim, sonra bıçaklayarak  öldürüp olayyerinden kaçtım. Kendi evime gidip duş alıp bekledim. Sonra olay yerine tekrargittim. Orda bulunan kalabalığı yanlış yere yönlendirmek için Suriyelileryapmıştır, teyzemin Suriyeli kiracıları ile arası iyi değildi, bana süreklionlarla kavga ediyorum diyordu diye yön verdim. Yalan söyleyerek olayıyönlendirmek istedim'' dediği öğrenildi.


Şüphelinin olay yerinde tabutun yanından ayrılmadığı,sürekli olay yerinde kalabalık arasında bulunduğu  ve aile yakınları ile görüşmesi ile soğukkanlılığı dikkat çekerken, şüpheli hareketleri Kahramanmaraş polisinin gözündenkaçmadı ve zanlı kendisini ele verdi. 

Editör: Haber Merkezi