Kahramanmaraşspor taraftarlarının merakla beklediği habergeldi. Aylardır, haftalardır sosyal medya ve gündemde çıkan stadyum haberlerineAk Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’dan cevap geldi. Ak Parti GenelBaşkan Yardımcısı Mahir Ünal, Aksu TV de katıldığı televizyon programındaKahramanmaraş’a 30.000 kişilik bir stadyum yapılacağını açıkladı. Aksu TV dekonuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “BizKahramanmaraş'a 10-15 bin kişilik bir stadyum düşünmüyoruz.Kahramanmaraş'ımızın önümüzdeki 20 yıl spor alanında çok ciddi anlamda büyüyeceğinive spor kulüplerinin markalaşacağını düşünüyoruz. Bunun için bizKahramanmaraş'a 30 bin kişilik stadyum düşünüyoruz” dedi.

 

TARFATAR EN AZ 25BİN DEMİŞTİ

Kahramanmaraş halkı Yeni Stadyum ısrarını sıkı birşekilde takip ediyor ve “Yeni Stadyum yapılacaksa en az 25.000 kişilikkapasiteye sahip olmalı” diyor.

Kahramanmaraş halkının ısrarla istediği Yeni Stadyumkonusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı veTanıtım Medya Başkanı Mahir Ünal ve Meclis İç İşleri Komisyon Başkanı - AkParti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’in girişimde bulunduklarıçalışmalar ve açıklamaları hakkında halktan farklı taleplerin içeriği ileilgili söylemler gelmeye başladı. Meclis İç İşleri Komisyon Başkanı - Ak PartiKahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’in 15.000 kişilik yeni stadyumyapılacak açıklamasının ardından Kahramanmaraş halkının görüşlerini aldık veyorumlarım tamamı Yeni Stadyum yapılacaksa en az 25.000 seyirci kapasitesindeolmalı. Amatör takımlar için bile 15.000 kapasiteli stadyumlar yapıldı.Kahramanmaraş’ın nüfusu 1 milyon 200 bin yani böylesine büyük bir şehreyapılacak 15.000 kişilik stadyum yetersiz gelecektir. Bu seneKahramanmaraşspor’un 50. Yılı ve halk artık büyük hedefler istiyor. Bununlabirlikte zaten PTT 1. Ligde oynanan maçlarda bile çoğu maçta dışarı da 5.000civarında vatandaş kaldı ve stadyum dolduğu için maçlara giremedi. Yani 15.000kapasite Kahramanmaraş’a yetersiz en az 25.000 kişilik olursa şehrinbeklentisine cevap verilir. Düşük kapasite stadyum şehrin gelecek vizyonuna vebeklentilerine cevap vermez. Kahramanmaraşspor alt liglerde iddiasız olduğuzamanlarda bile 9.000 rakamlarını gördü. Yeni stadyum ile birlikte hedefler vebeklentiler büyüyecektir. Kahramanmaaraşspor 1. Lige çıktığı takdirde bukapasite kesinlikle yeteriz gelecektir” yorumları yüksek sesle dilegetiriliyor.

 

TARAFTAR İSYANETMİŞTİ

Yıllardır verilen sözler neticesinde yeni stadyumbekleyen Kahramanmaraş kamuoyu, umudunu 24 Haziran'da cumhurbaşkanı vemilletvekili seçimleri ne bağlamış durumda idi. Maçlarını ortalama 5 bin kişiyeoynayan Kahramanmaraşspor taraftarları seçim öncesinde sosyal medya üzerindenbaşlattıkları kampanyalar ile 50.yılında Kahramanmaraşspor'a ve Kahramanmaraş'ayakışır bir stadyum istiyorlar. Son olarak Türkiye’nin 23 iline devasa statlaryapan Genlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı, yaptığı statlarla kıskandırmayadevam ediyor. Bazı illerde çürük raporu olan stadyumlar bakanlık tarafındanyenilenirken Kahramanmaraş’ta ise güçlendirme ile yoluna devam ediyor. Kentteprofesyonel maç oynanan 12 Şubat ve Hanefi Mahçiçek stadyumları Türkiye FutbolFederasyonu tarafından Spor Alanı Güvenlik Sertifikası verilmeyeceğine dairyazısıyla Kahramanmaraşspor stadyumsuz kalmasıyla karşı karşıya kalırken,Kahramanmaraş’ın stat hayali, önümüzdeki günlerde yapılacak 24 Haziran'dacumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri ne bağlamış duruma geldi.

 

SOSYAL MEDYAÇALKALANDI

Türkiye'yi 16 yıldır yöneten Ak Partiye her zaman destekveren ve verdiklerini sözü herzaman yerine getiren Ak Partiden Twitter'da#KahramanmaraşStadİstiyor hashtag'ı açarak stadyum sözü bekleyen taraftarlar,Kahramanmaraş'ın büyük firmalarından Kahramanmaraşspor'a oyuncu transferiistiyorlar.

 

“ŞEHRİNDEN NEFRETEDENLERDEN BIKTIK”

Sosyal Medya üzerinden sitemlerini belirten taraftarlar“Yeni Stadlarla donatılan çevre illerimizin arasında hem kel hem fodul olmaktanve duvara konuşmaktan yoruldum artık. Herkes siyasi rantı için herşeyi yapıyor.Fakat iş Kahramanmaraşspor olunca herkes kaçıyor. Çevremizde stadyum yapılmayanşehir kalmadı. Ülke genelinde 65 stadyum yapıldı. Bu kadar imkansız mı? Bukadar zor mu? Yağan yağmur, kar, soğuk, fırtına hepsi bu şehrin insanlarınınüstünden geçiyor. Neden ısrar ediyorsunuz. Yeni stadyumu bu şehirden daha çok kimhak ediyor. 9.000 kişilik çürük raporu olan, üzeri bile kapanmamış stadyumu buşehire nasıl yakıştırıyorsunuz?” cümleleri ile stadyum istediklerini dilegetiriyorlar.

 

SOSYAL MEDYADASTADYUM HER ZAMAN GÜNDEMDE!

Kahramanmaraşspor taraftarları bir hafta da iki kezKahramanmaraşspor ismini Türkiye Gündemi yapmayı başardı. Önceki gün#Kahramanmaraşspor49Yaşında hastagını Türkiye gündemi yapmayı başaranKahramanmaraşspor taraftarları Cumhurbaşkanımızın Kahramanmaraş Mitingi öncesiise #KahramanmaraşStadİstiyor# hastagını Türkiye Gündemi yapmayı başardı.Twitter da yapılan gündem etiketi çalışmasına Kahramanmaraş’ın dost kulüpleriSüper Lig ekibi Göztepe ve Balıkesirspor gibi camialarda resmi sayları vetaraftar sayfaları olarak büyük destek verdiler. Sosyal Medya Uzmanlarınınincelemeleri sonucu ortaya çıkan raporda #KahramanmaraşStadİstiyor hastagının 1milyon 150 bin kişi tarafından görüntülendiği belirlendi. Konuyu mailler vemesajlarla Cumhurbaşkanına taşımayı başaran Kahramanmaraşspor taraftarlarıTürkiye gündemi çalışmasının başarısının ardından birbirlerini tebrik ettilerve destek veren camialara teşekkür ettiler. Kahramanmaraşspor taraftarlarınınkonuyu Türkiye gündemi çalışması yapması sonrası Cumhurbaşkanımıza yakınkaynaklardan olumlu dönüşün gerçekleştiği ve konunun Cumhurbaşkanımıza kadarulaştığı öğrenildi.

 

EN AZ MALİYETİ 100MİLYON TL’Yİ AŞIYOR

‘23 ilde 25 yeni stat’ projesiyle yola çıkan Gençlik veSpor Bakanlığı 3 yıl kadar önce işe başlamıştı. Bu statların bazılarıtamamlanırken birçoğu bitim aşamasına geldi, kimisi ise yalnızca proje olarakkaldı, gerçekleşmedi. İnşaat halindeki statların bulunduğu şehirlerdeki eskistatların kapasitelerini, geçen sezonki seyirci ortalamalarını ve yenikapasiteleri araştırdık. Ortaya çıkan tablo korkutucu. Sezon ortalaması binigeçmeyen birçok şehir için maliyeti en az 100 milyon TL’yi bulan ‘futbolalanları’ yapılıyor. Fakat çoğunun kapasitesi 30 binlerde olan bu yenistatların tablolardan görüldüğü üzere dolması neredeyse imkansız görünüyor.

 

12 ŞUBAT ATMOSFERİTAŞIMIYOR

Geçtiğimiz sezonlarda bakıma alınan ve daha önce uzun birsüre atıl durumda bulunan 12 Şubat stadının Kahramanmaraşspor’dan gelen talepüzerine harekete geçilerek çalışmalar sonucunda yeniden hizmete açılıpstadyumla ilgili Stadyumun deprem güçlendirmesi, ışıklandırma, çim zemin vediğer başlıklar halinde yapılması planlanan alanlar tek tek ayrı şirketlereihale edilmesinde harcanan 7 Milyon liralık masrafın yapıldığı biliniyor.

 

KİM İSTEMEZOLİMPİYAT STADYUMUNU

Kahramanmaraş’ın Tesisleşmede ilk 10’un içerisindeolduğuna vurgu yapan Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürü Aliİhsan Kabakcı sosyal paylaşım sitelerinde yapılan Yeni stadyumuna ilişkinolarak ise, “Spor Bakanlığımız Yeni Stadyumu yaparken önce Kentin sportifbaşarısını ve devletin arazisini ön plana alıyor. Maalesef Şehrimiz de Nebaşarı var, nede devlete ait şehir merkezine yakın bir alan. Kahramanmaraş’ınYeni Devasa bir Stadyumu olmamasını kim ister. Keşke Devasa Stadyumumuz olsa daşehrimizin profesyonel takımları rahat rahat müsabakalarını icra etse. Amamaalesef bilindiği gibi Kahramanmaraş Profesyonel futbolda kötü bir sezongeçiriyor. 3 sezon öncesi Bakanımızın geldiğinde Stadyuma iyileştirmeçalışmaları yaptık. Kahramanmaraşspor PTT 1. Ligde 1 yıl asılı kalsaydı buşehire Spor Bakanlığımız Yeni Stadyumu yapmak zorunda kalırdı. Çünkü PTT 1. Ligbaşarı yumağı lig olarak görünüyor. Bu nedenle şehir bir kalite artmış oluyor.Hal böyle olunca yatırımda o şehre akıyor. Yatırım anlamında kötü sıradadeğiliz. Şehir olarak spor yatırımlarında üst seviyelerdeyiz ama maalesefşehirde bir Stadyum sevdası aldı başını gidiyor ve 2-3 yıldır bu sevda ileyaşanıyor.

 

CUMHURBAŞKANIERDOĞAN KAPASİTEDEN BAHSETMEMİŞTİ

24 Haziran seçimleri kapsamında Kahramanmaraş!a gelen AkParti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KahramanmaraşMüftülük Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Kahramanmaraş'a yapılan sporyatırımlarından bahseden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İnşallahKahramanmaraş hak ettiği, hasretle beklediği stadyumuna kavuşacak''dedi..

 CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, Stadyumun kapasitesi hakkında herhangi bir konuşma yapmadı.Uzun zamandır Kahramanmaraşspor taraftarlarının ve Kahramanmaraş halkınınısrarla istediği Stadyum müjdesi geldi. Stadyumun proje çalışmaları başlıyor.

Uzun zamandır Kahramanmaraşspor taraftarlarının veKahramanmaraş halkının ısrarla istediği Stadyum müjdesi geldi. Ak Parti GenelBaşkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Meclis İç İşleriKomisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’in büyükçabaları ile Kahramanmaraş’a Yeni Stadyum Müjdesi bugün yapılan basınaçıklaması ile duyuruldu.

Mahir Ünal ve Celalettin Güvenç’in Spor Bakanı OsmanAşkın Bak’tan talepleri üzerine Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve ekibiKahramanmaraş’a geldi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç,Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ak Parti İl Başkanı Ömer OruçBilal Debgici, Kahramanmaraşspor Eski Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, KahramanmaraşAmatör Federasyon Başkanı Ergün Önal, Spor Taban Birlikleri yöneticilerininkatıldığı basın toplantısında Stadyum ve Kahramanmaraş’a yapılan spor tesislerikonuları açıklandı.

 

MAHİR ÜNAL, YENİSTADYUMUN PROJE ÇALIŞMASI BAŞLADI

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve KahramanmaraşMilletvekili Mahir Ünal, “Kahramanmaraş’a Hanefi Mahçiçek Stadyumunun olduğuyere çok amaçlı bir Stadyum yapacağız. Sosyal yaşam alanları, AlışverişMerkezi, Yarı Olimpik Yüzme havuzu ve çevre düzenlemesi ile örnek bir proje yapacağız.Kendi masrafını karşılayan bir stadyum yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarabaşladık. Şu ana kadar Kahramanmaraş’a 100 milyon liralık spor yatırımıyapıldı. Yeni Stadyum ile birlikte bu rakam 200 milyonu bulacak. Bununlabirlikte biliyorsunuz 2 ay sonra Kahramanmaraşspor’umuzun maçları başlıyor.Bunun içinde acil ihtiyaç olan 12 Şubat Stadyumunun Maraton Tribününü çok fazlamasrafa girmeden hemen başlayarak kapatacağız. Bu sayede Yeni Stadyum yapılanakadar taraftarlarımızın sıcaktan, yağmurdan ve soğuktan zarar görmesiniengelleyeceğiz” dedi.

 

“BİZ ÖNCE PLANLARSONRA YAPARIZ”

Ünal, Ramada otelde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor GenelMüdürü Mehmet Baykan ile Spor camiasına düzenlediği toplantıda, Kahramanmaraş'ayapılan spor yatırımlarını anlattı. Bir şeyi gerçekleştirebilmek için önce oşeyi planlayıp fizibilitesini yaptıklarını belirten Ünal, "Doldur boşaltatış serbest" ya da "Ben bugün sözü verip oyu alayım, yarın Allahkerim" demeyeceklerini, çünkü yarın bu milletle yüz yüze bakacaklarınısöyledi. 16 yıldan beri verdikleri sözlerine yerine getirdikleri için milletingözünün içine bakarak konuştuklarını vurgulayan Ünal, şehir için planladıklarıyeni Kahramanmaraş Stadyumu projelerinin olduğunu ifade etti.

 

“YAPACAĞIMIZSTADYUM KENDİ MASRAFINI KURTARACAK”

Yapılan bir stadyuma 7 milyon ile 10 milyon lira arasıyıllık devletin ödenek göndermek zorunda kaldığını spor camiasına anlatan MahirÜnal, "Devlet bir yere 100-130 milyona stadyum yapıyor sonra da her yıloraya 5 milyon ila 10 milyon arası ödenek ayırmak zorunda kalıyor. Çünkü oşehrin kulübünün ya da spor kulübünün stadın giderini karşılayabilecek gücüyok. Aynı sorunu Kahramanmaraş'ta yaşamamak için şehrimize yapacağımız stadyumuiçerisinde alışveriş merkezinin olduğu insanların yaşam alanı ve yaşayan birmerkez olmasını sağlayalım istedik. Sadece futbol oynanmasın, orada diğer sporfaaliyetleri de gerçekleştirilsin dolayısıyla stadyum kendi giderinikarşılayacak çok fonksiyonlu bir yer planlayalım. İnşallah bu stadyumu programaalacağız. Kahramanmaraş'a bu zamana kadar yaklaşık 100 milyon lira yenistadyumla birlikte 200 milyon lira spor yatırımı yapmış olacağız” diyerek 2 aysonra maçların başlayacak olması nedeniyle Spor Genel Müdürlüğünün hemenbaşlatacağı bir çalışma bulunduğunu belirtti. Spor camiasına seslenişinin hemenardından Mahir Ünal, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünce amatörspor kulüplerine geçtiğimiz günlerde duyurulan ve amatör kulüplerinisabırsızlıkla beklediği Nakdi yardım olan 181 bin liralık hediye çekini Spor GenelMüdürü Baykan ile Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı ErgünÖnal'a teslim etmişti. (HABER VEFOTOĞRAF: İLKER YİYEN)

 

 

Editör: Haber Merkezi