Önceki gece Nurhak ve Çağlayancerit kırsalında terörgruplarının olduğuna yönelik istihbarat bilgisi alan Jandarma Özel HarekâtTimleri geceden bölgeye çıkarma yaptı. Korucularında destek verdiğioperasyonda, pusu kuran terör grupları ilk ateşte iki güvenlik görevlimizişehit etti. İki ayrı noktada sıcak temas kurulan terör gruplarının etkisiz halegelmesinin an meselesi olduğu öğrenildi.


Çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İsa Özkan ve KöyKorucusu Fatih Güngör için İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Töreninardından Şehit Uzman Çavuş Özkan’ın naaşı memleketi Bursa’ya Köy Korucusu FatihGüngör’ün ise Çağlayancerit’e gönderildi.

Şehit Uzman Çavuş İsa Ozkan memleketi Bursa’nın Büyükorhanilçesinde binlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi. Öğle namazına müteakipkılınan cenaze namazıyla toprağa verilen 25 yaşındaki Özkan’ın cenaze törenindegöz yaşları sel oldu.

Arkadaşının yerine göreve giden Köy korucusu Fatih Güngörise dün öğle namazına müteakip memleketi Çağlayancerit’te toprağa verildi.Güngör’ün cenazesine katılmak için Kahramanmaraş Çağlayancerit’e akın etti.

Şehit Korucu Fatih Güngör’ün şehadet haberi tüm Türkiye’yiyasa boğdu. Yüreğinde taşıdığı memleket hassasiyetiyle çevresindeki herkesingönlünü kazanan Güngör, vatana olan sevgisi ve bayrak aşkını yansıtan sosyalmedya paylaşımlarıyla şehitlere imrendiği ortaya çıktı.



 BAYRAĞIMIZ ŞİMDİ DAHAKIRMIZI!

KAHRAMANAN KORUCU SONYOLCULUĞUNA UĞURLANDI

“CANSA CAN KANSA KANYETERKİ SEN DALGALAN!”

Kahramanmaraş’ınÇağlayancerit ile Nurhak arasındaki kırsalda PKK’lı teröristlercegerçekleştirilen saldırı sonucu şehit düşen Korucu Fatih Güngör,Çağlayancerit’in Kale Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Engizek Dağı’nın Çağlayancerit ilçesi sınırlarında kalanMilyanlı Düzü mevkiinde, güvenlik korucularının da desteklediği, jandarma özelharekat birliklerince gerçekleştirilen operasyon sırasında PKK’lı teröristlerinroketatarlı saldırı sonucu Jandarma Uzman Çavuş İsa Özkan ve Güvenlik KorucusuFatih Güngör, şehit düşmüştü. Önceki gün 2 şehit için de Kahramanmaraş İlJandarma Komutanlığı’nda askeri tören düzenlendi. Akşam saatlerinde düzenlenentörenin ardından Şehit Uzman Çavuş İsa Özkan, askeri helikopterle memleketiBursa’ya gönderilirken; Şehit Güvenlik Korucusu Fatih Güngör de ÇağlayanceritDevlet Hastanesine getirildi. Burada morgda bekletilen şehidin naaşı dün sabahsaatlerinde helallik alınmak üzere Çağlayancerit’in Kale Mahallesi, CemalObası’ndaki baba ocağına getirildi. Burada şehidin tabutuna sarılan Baba SalmanGüngör ve Anne Fadime Güngör, gözyaşlarını tutamadı. Kendisinden küçük 5kardeşi de abilerinin tabutunun başında gözyaşları döktü.


Şehit Fatih Güngör’ün naaşı, cenaze namazı kılınmak üzere babaocağından Kale Taziye Evine getirildi. Şehidin naaşı, öğle namazına müteakip Kahramanmaraşİl Müftüsü Celal Sürgeç tarafından kıldırılan  cenaze namazının ardından tekbirler ve dualareşliğinde Cemal Obası’ndaki aile mezarlığına defnedildi.

Yaklaşık beş bin kişinin katılımıyla düzenlenen törendeşehidin annesi ayakta güçlükle dururken; Baba Salman Güngör, oğlunun tabutununbaşında dimdik durdu. Cenaze törenine; şehidin ailesi, yakınları ve silaharkadaşları ile TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK PartiKahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, AK Parti Kahramanmaraş MilletvekiliAhmet Özdemir, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan,  Adana Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Çağlayancerit Kaymakamı OğuzCem Murat, Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki, MHP Kahramanmaraşİl Başkanı Ertuğrul Doğan, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, mülki veidari amirler ile binlerce vatandaş katıldı.

ÇAĞLAYANCERİT TEKYÜREK!

Önceki gün Korucu Fatih Güngör’ün şehit haberinin duyulmasınınardından Çağlayanceritliler tek yürek oldu. Akşam saatlerinde Fatih Meydanındatoplanan binlerce genç, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganları attı. İlçemerkezinde toplanan gençler, ellerinde Türk bayraklarıyla Kale Mahallesi’negiderek şehit ailesinin acısını paylaştı. İlçe genelindeki ev ve işyerleri TürkBayraklarıyla donatıldı. Yaşlısından gencine binlerce kişinin kalbi şehidi içinattı.


BİLEREK ŞEHADETEYÜRÜMÜŞ!

Çağlayancerit İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından destekiçin göreve çağrılan güvenlik korucuları içerisinde yer almayan Güngör'üngöreve çağrılan arkadaşına bölgeyi iyi bildiğini ve kendisinin yerineoperasyona katılmak istediğini söylediği, arkadaşının bu isteğini kabul etmesiüzerine de göreve gittiği öğrenildi.


VATAN SEVDALISIBAYRAK AŞIĞIYDI!

Şehit Korucu Fatih Güngör’ün şehadet haberi tüm Türkiye’yi yasaboğdu. Yüreğinde taşıdığı memleket hassasiyetiyle çevresindeki herkesin gönlünükazanan Güngör, vatana olan sevgisi ve bayrak aşkını yansıtan sosyal medyapaylaşımlarıyla şehitlere imrendiği ortaya çıktı. Tuzaklanan Kur’an-ı Kerim’iyerden kaldırmak isterken şehit düşen Uzm. Çvş. Orhan Sümen’in 14 Mart’takicenazesini sosyal medyadan an be an yayınlayan Şehit Korucu Fatih Güngör, birpaylaşımında; “Cansa can kansa kan yeter ki sen dalgalan” ifadeleriyle bayraksevgisini dile getirmişti. Yine Türk Bayraklı bir paylaşımında “Senin gölgendedoğdum, senin gölgende öleceğim” ifadelerine yer vermişti.

Ailenin en büyük çocuğu olan ve bekâr olduğu öğrenilen 25yaşındaki Şehit Göngör’ün uzmanlık sınavına girdiği bilgisine ulaşıldı. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

Editör: Haber Merkezi