Yeni infaz yasasının yürürlüğe girmesiyle ülke genelinde cezaevlerinden tahliyeler yapılmaya başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarının çalışmaması nedeniyle, Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevinden tahliye edilecek mahkûmlar için de Elbistan Belediyesi otobüs tahsis etti.

TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından Resmi Gazete'de yayınlanan yeni infaz yasası ile tahliyeler başladı. Elbistan Belediyesi de tahliye olan mahkûmları otobüsler ile hem şehir içine hem de şehir dışına taşıyor.

Açıklamanın devamında, “TBMM Genel Kurulunda dün kabul edilen, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra Elbistan E Tipi kapalı Cezaevi’nde bulunan mahkûmlarında tahliyeleri başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında toplu taşıma araçları çalışmamaktadır. Belediye olarak tahliye olan insanlarımızın mağduriyet yaşamamaları için otobüs tahsis ettik. Otobüslerimizin ilk olarak dezenfektasyonu yapılarak Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Otobüslere alınan yolcuların sosyal mesafe alanlarının korunması için, her aracımızın koltuk sayılarının yüzde ellisi kadar yolcu alınmaktadır.

Araçlarımız şehir içi ve şehir dışı taşıma sistemi olarak ikiye ayırdık. Elbistanlı olup tahliye olan vatandaşlarımızı ayrı araç, il dışına gitmesi gereken vatandaşlarımızı ise ayrı araçlar taşımaktadır. Araca alınan her vatandaşımız evlerine kadar bırakılmaktadır. Gerek güvenlik güçlerimiz, gerekse sağlık ekiplerimiz ile yürüttüğümüz bu çalışma, tahliye süreçleri tamamlanana kadar devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Saygılarımızla.

Editör: Haber Merkezi