Önceki gün akşam sandıkların açılmasıyla Kahramanmaraşsokakları karnaval havasına döndü. Kahramanmaraş Cumhurbaşkanı Erdoğan’averdiği destekle muhabbetini bir kez daha gösterdi. Sonuçların açılmayabaşlamasının ardından Kahramanmaraş sokakları gecenin geç saatlerine kadarkonvoy yaparak Ak Partinin başarısını kutladı.

Seçim sabahında ise büyük şoku seçim günü akşamı milletvekiligörünen İyi Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Faruk Atlı yaşadı. Sabahakarşı yurt dışı oylarının sandık sonucuna yansımasıyla 35 oy farkla CHP’denaldığı Milletvekilliğini 650 farklı CHP’ye verdi.

Seçime giren Partilerle Cumhurbaşkanı adayları arasında oyfarkları dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığıseçimlerinde Kahramanmaraş’taki seçmenlerden yüzde 74,2 ile 479 bin 723 oyalırken Cumhur ittifakını oluşturan Ak Parti ve MHP’nin toplam oyu ise 500 bin126 oldu. Milletvekilliği seçiminde oylarını partilerinden yana kullanan 20 bin403 seçmenin ise cumhurbaşkanlığını kime verdiği merak konusu oldu. Aradakifarkı oluşturan seçmenin Ak Parti veya MHP’den mi olduğu bilinmiyor.

Kahramanmaraş’ta Cumhurbaşkanlığı adaylığı sıralamasındaikinci ise Muharrem İnce geldi. Partisinin 65 bin oy aldığı Kahramanmaraş’taİnce 96 bin 600 oy aldı. İnce’ye İyi Parti, HDP ve Saadet Partisinden oykaydığı tahmin ediliyor.

Kahramanmaraş’ta son ana kadar bir milletvekilliği kazananfakat yurt dışı oyları nedeniyle vekilliği CHP’ye kaptıran İyi Partide dedurumlar aynı. Meral Akşener Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 8,5 ile 54 bin805 oy alırken partisi yüzde 9,6 ile 64 bin 422 oy aldı. Milletvekilliğinde İyiPartiye veren yaklaşık 10 bin seçmenin Cumhurbaşkanlığında ise CHP’ye verdiğitahmin ediliyor.

Tüm partilerde olduğu gibi Saadet Partisinde deKaramollaoğlu ile partisi arasında fark yaşandı. Saadet Partisi Milletvekililğiseçimlerinde 10 bin oy alırken Karamollaoğlu şahsına 6 bin 980 oy aldı. Aradakiyaklaşık 3 bin farkın ise Muharrem İnce’ye gittiği tahmin ediliyor.

 

Editör: Haber Merkezi