Ülke genelinde hem yazılı basın hem de dijital medyada yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Bunun yanında, AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Milletvekilimiz Mahir Ünal; İlimizdeki basının çektiği maddi sıkıntıyı gidermek için çare aramaya devam ediyor. Çare olarak belediyeleri gösteriyor.  Bu sayede basın ve sosyal medyanın bir nebze rahatlayacağına inanıyor.

Ünal, geçtiğimiz hafta AK Parti istişare toplantısı için ilimize geldi. Akşam ise gazete cemiyetleri ile bir aradaydı. Burada yapılan karşılıklı bilgi alışverişinde, “Benim amacım sizlere yardımcı olmaktır.  Yalnız belediyelerin desteğinin yeterli olmadığını biliyorum. Artık gerisini de sizlere bırakıyorum. Çaba harcayarak çözmek durumundasınız“ dedi.

İlimize sık sık gelen Ünal, her gelişinde basınla bir araya gelme geleneğini sürdürüyor. Verdiği desteğin ne kadarı gerçekleştirilmiş… Son gelişinde de bu konuda yine belediye başkanlarına desteklerini esirgememelerini istedi.

Bilindiği gibi Haziran 2018 yılında yaşanan krizin etkisi halen devam ediyor. Bu konuda belediyelerinde maddi sıkıntı içerisinde olduklarını da biliyoruz. Buna rağmen Ünal, basın ve sosyal medyaya destek vermelerini, destek projelerinin başarılı olması halinde tüm ülke geneline yayılmasını istiyor.

+++

 Mahir Ünal toplantıda şunları da söyledi;

“Gazetecilik mesleği hak, yükümlülük, özgürlük ve sorumluluk gibi birçok kavramı içinde barındırmaktadır. Gazeteciliği bir meslek olarak tanımlayanlar, basının toplumsal yaşam bakımından önemi, sorumluluğu ve gazetecilerin toplum hizmetinde bir kamu görevlisi oldukları noktasında hareket etmelidirler. Gazeteciler sorumluluğunu sürekli gündemde tutmalı; Tutmaya devam etmelidir. Basın görevi tehdit ederek korkutarak menfaat sağlamak değildir” dedi.

+++

İnternetle birlikte ortaya çıkan yeni gelişmelerle geleneksel tek yönlü iletişim yerine etkileşimli olarak ses, hareketli, görüntü, metin ve fotoğraf gibi içerikler, taşınabilir duruma geldi. Bu nedenle 1990’lı yılların başlarından itibaren internet gazeteciliği de kısa sürede, yetkin bir tanımlayıcı öğe olarak yerini aldı.

Mahir Ünal’ın Genel Başkan Yardımcısı olarak, önceliği kendi memleketine verdiğini biliyoruz. 

Diğer taraftan; Geleceğimiz geçmişimizle var. O geçmiş, günümüzü ve geleceğimizi aydınlatan, özgüvenimizi besleyen can damarlarımızdır. Çağdaş demokrasi anlayışı bunu gerektirir. Çünkü demokrasi, uzlaşma, hoşgörü ve güvenli yaşama rejimidir. Bunun ana unsuru yazılı basın ve sosyal medyadır.

 Bilhassa internet sitelerinin ne kadar güçlü ve etkin, sahalarının ne kadar geniş olduğunu gördük. İnternet sitelerinin paylaşımlarından sonra bunu daha çok anlama ve anlatma fırsatı bulduk. Çünkü İnternet ’in gücüyle haber alma ve haber verme çok kolaylaştı. Onun için değer verip değer bulmalıyız. Bunun yanında yazılı basını da yok sayma gibi lüksümüzde olamaz.