Değerli veliler ve sevgili öğrencilerim, malumunuz haziran ayı çocuklarımızın yani sizlerin sınav günüdür.

Her yıl bu imtihan, gençlerimizin ister istemez gelecekteki yol haritasını belirliyor. Öyle bir süre girdik ki ülkemizin 81 ilinde en az bir üniversitenin olması ve birbirinden çeşit bölümlerin olması ve dahası her bölümün öğrencilerimizin kontejanıyla dolarak tıkanması gelecekteki işlerinin rahat ve kolay yapmasını zorlamaktadır.

Hal böyleyken üniversiteli mezun işsizler kervanı oluşmaktadır. Dileğimiz ve hedefimiz ihtiyaç dahilinde bölümlerin açılması ve mezun olur olmaz özel sektörde ve devlet kadrosunda süratle gençlerimizin hiçbir korku ve kaygıya kapılmadan işlerinin başlarında olmalırıdır.

İşte bunu başardığımız müddetçe Dünya ne şekilde ve durumda olursa olsun özellikle kendi ülkemizde huzurlu, emin, istikrarlı, güvenli ve doğru bir şekilde yaşamımızı idame ettiririz. Sonuç olarak da gelişmiş bir toplum ve millet oluruz.

Özetle öğrencilerimize çalışmış oldukları derslerinin karşılığını önümüzdeki günlerde yapılacak olan sınavda başarılar dileyerek görmelerini arzu ediyorum. Rabbim her birini ayrı ayrı muvaffak etsin. Yine her biri istedikleri bölümleri kazanarak gönül rahatlığıyla okumalarını temenni ederim.

Haklarında hayırlı olan ne ise o olsun. Hiçbiri bizlerin görmüş olduğu haksızlıklara, zorluklara, meşakkatlere ve daha bunun gibi nicelerine rast gelmeden kendilerinden emin bir şekilde birbirlerinin haklarını yemeden saygı ve sevgi içerisinde kardeşçe emeklerinin karşılığını alarak vazifelerini yapmalarını istiyorum.

LGS ve YKS bizler için amaç değil; araç olmalıdır. Hiçbiri de bizlerin karakterini ve tarzımızı ifade etmez. İyi de olsa kötü de olsa sonuç, bizler her birimiz ailelerimizin evlatları ve çocukları olarak hep kalacağız. Bizler yani sizler ey sevgili gençler, gelecek nesiller olarak sistemi ve geleceği değiştirerek yönlendireceksiniz.

Türkiye’deki bütün öğrencilerimize sağlık, afiyet, sıhhat ve esenlik diliyorum. Genç beyinler olarak bu güzel vatanımızı daha iyi bir seviyeye getirmelerini arzu ediyorum, vesselam.

Gelecek sizsiniz; sizler geleceğimizsiniz.