Çin, Çin, Çin! Bütün ülkelerin kulaklarında adeta çın, çın, çın! diye ötüp duruyor. Nasıl ötüp durmasın ki? Bir yandan süper güç ülke durumunda olması, dünyanın dört bir yanına ihraç yapması, öte yandan madalyonun diğer yüzü;bazı Türk ülkelerine zulüm yapması vs. derken İlahi adalet geldi çattı.  Elbette ki kötü bir durum maalesef... Şahsen dünyaya karşı hem iyi hem de kötü bir etkisi olmasından dolayı başına gelenlere sevinmiyorum. Bu etik olmaz bizim gibi insanlara. ..

     Burada asıl anlatmak  istediğim, Hz. ALLAH ( c.c ) ‘ın o kadar temiz, lezzetli, bereketli, şifalı helal yiyecekleri ve nimetleri varken ne diye haram olanlara yönelip hem kendi hayatlarını hem de dünyadaki sair insanların hayatlarını tehlikeye attılar,  sorarım değer mi?

      Bu elim hadise bütün ülkeler için birer ders olsun.  Tabiri caizse kulağınıza küpe olsun!  Gelelim komplo teorisine peki bu virüs affedersiniz hayvandan hayvana bulaşan bir virüsken nasıl oluyor da hayvandan insana bulaşıyor yetmedi insandan insana da hava yoluyla çok rahat bulaşabiliyor? Hakikaten şaibeli bir vaka. ..

Bütün ülkelerin ve sizlerin de düşündüğü gibi akla ilk gelen isim hiç şüphesiz Amerika ve siyonizmin başı İsrail geliyor. Neden gelmesin, kendilerinden başka kimsenin güçlü olmasını istemiyor. Her şeylerin kendi kontrollerinde gelişip ilerlemesini istiyor. Benim sözüm geçsin, benim saltanatım sürsün derdinde elbette ki böyle bir dünya yok!

Hal böyle olunca korkmaya ve telaş etmeye  gerek yok.  Niye diyeceksiniz?  Niyesi şu bu virüsün çaresi var. Unutmamalıyız ki Hz. ALLAH ( c.c ) her derdin dermanını vermiştir. Bu virüsü yayanlarda da panzehir yani şifa hazır,  var ve mevcut.  Bekliyorlar, izliyorlar ve görüyorlar. Vakit saat gelince piyasaya sürecekler. Lakin o zamana kadar Çin’in nüfusu milyardan milyona ve bine düşmezse...

Artık çağ teknoloji savaşı, biyolojik savaş çağı olmuştur. Gıda savaşları başlayalı uzun zaman oldu. Sıra bunlarda... Peki biz Müslümanülke olarak ne yapmalıyız?  Türkiye olarak ne yapmalıyız?  Bencebiz oturup bunları düşünelim. Bugün onlara yarın bize kapı çalar. Uyanma vaktidir vakit!

      Sağlıcaklakalıniız...