Merhaba değerli okurlarım, malumunuz Korona virüsü hâlâ devam etmekte. Bizler , evlerimizde kalarak , temizliğimize dikkat ederek devletimizin ön gördüğü programı büyük bir sabırla uyguluyoruz. Tabii kuralları ihlal eden vatandaşlarımız da var ne yazık ki.
     Dünyanın başına gelen bu Korona virüsüyle önceki yazılarımda bu işin içerisinde üst akıl dediğimiz siyonizmin olduğunu kendilerini seçilmiş insanlar olarak kabul edip Kâinatı kendilerinin istediği şekilde yöneteceklerini iddia ediyorlar. Kontrolleri dışında hiçbir ülkenin rahat hareket etmelerini istemiyorlar. 
      Hal böyle olunca geleceğin süper gücüne aday olan Çin, yaptıkları çalışmalarla hızla büyüdü .  Bu büyümeye engel olmak için Çin'in başına bu virüsü musallat ettiler ve yetmedi bu felaketin faturasını da keserek büyük bir tazminat alma derdindeler. Elbette her zaman olduğu gibi baş rolde Amerika var. 
      Oyunları öylesine güzel işliyor ki Dünya ancak izlemekke yetiniyor maalesef. Mecbur! Neden? diyecek olursanız da. İçte güçlü olmayan dışta asla güçlü olamaz da ondan. Örneğin biz kendi ülkemizi ele alalım. Bizler şu gün olmuş hala istediğimiz yaşam kültürüne ulaşamadık ve gerekli sevgi ve saygıyı birbirimize gösteremedik. Hâlbuki bu süreçte bizler neyi gördük? Yardımlaşmayı ve bağışı... Demek ki istersek her şey mümkünmüş. Peki neden bizler, başımız dara düşünce bu gibi durumları düşünüyoruz ve bu durumlar aklımıza geliyor. Bunu öncesinde düşünüp yapsak olmaz mı? Madem biz bize yetiyoruz. Hadi o zaman bunu bir fırsat bilip Necip Fazıl'ın bir dönem Türkiye için dediği: “Bir kişiye bin ekmek; bin kişiye bir ekmek.” Birbirimize iyi sahip çıkalım adaletten, dürüstlükten, iyilikten ve buna benzer güzel davranışlardan ödün vermeyelim. Vermeyelim ki içte güçlü olalım ve dışta da söz sahibi olabilelim.
     Aksi takdirde ancak kendimizi kandırır dururuz. Tabiri caizse boş teneke gibi tın tın öter dururuz. Büyük devletlerin de makarası oluruz. Çünkü tabiat boşluk kabul etmiyor. Biz kendimizi düzeltmezsek bir başkası düzeltir; bizler sahip çıkmazsak bir başkası sahiplenir. 
       esenle kalınız. 
       devam edecek...