Kahramanmaraş Ticaret ve sanayi odası bu yıl üçüncüsünü yaptığı “iş dışı buluşmaları “toplantısı gerçekleştirdi.

Bu toplantı gerçekten çok geniş kapsamlı bir toplantıydı.

Davet edilenlerin hemen hepsi toplantıya katıldı. Meclis başkanı Hanefi Öksüz’ün katılmadığı toplantıda Yönetim Kurulu başkanı Şahin Balcıoğlu Büyükşehir Belediye başkanı Hayrettin Güngör ve AK Parti milletvekili Cihat Sezal birer konuşma yaptılar.     

Odanın bahçesinde verilen iş dışı buluşmaları toplantısı oldukça başarılıydı benim gördüğüm kadarıyla konuşmacaların konuşmaları kısa tuttular.

Bilindiği üzere Kahramanmaraş İstihdamda, üretimde ve ihracatta 16.  sırada olması ilimizi ister istemez öne çıkartıyor.

Ancak bu tip aktiviteler insanlarımız iyi geliyor. Çünkü: ilimizde maalesef sosyal aktiviteler yeterli değil. Bu aktivitelerin yetersiz olması ister istemez biraz kafa dinlemeye ve eğlenmeye maalesef üzülerek söylüyorum komşu illere gitmek zorunda kalıyorlar.

Önsüzdeki yıl EXPO kapılarını dünyaya açacaktır. Buraya gelen yerli yabancı turistler burada oturup eğlenmek gezmek çarşıda pazarda alışveriş yapmak isterler bunun hazırlığı yapılıyor mu? Duyduğum kadarıyla Gaziantep büyükşehir Belediye başkanı Fatma Şahin EXPO açıldığında oradan buraya servis kaldıracak. Turistleri sabah getirip akşam tekrar Gaziantep’e götürmeleri için hazırlık yapıldığını duyuyorum.

Yani buraya gelen turistler ilimizde bir gece bile kalma fırsatı yok. Yani tüm masrafları biz yapacağız. Ama işin ticaret işine gelince komşu ilimize gidip orada konaklayacaklar.

KMTSO üçüncüsünü yaptığı iş dışı buluşmaları görüşmelerinde tanımadıkları yeni isimlerle tanışma fırsatı buldular. İyi de oldu. Ama buna fırsata çevirebilirdik. Aslında bu önemli konularda gündeme gelse iyi olurdu. Tüm yetkililer vardı. Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör,12 Şubat belediye başkanı Hanefi Mahçiçek’te oradaydı Aslında bu konuda konuşulabilirdi.  Ne yapılabilir. O büyük devasa tesisler yapılıyor. Ama diğer taraftan eksiklerimizin hiç birisi tamamlamış değil.

 Kültür ve Turizm il müdürlüğü bu konuda yeterli çalmaların yapılmadığını biliyorum.

En azından ilimizinim tarihi zenginliklerini ve doğal güzelliklerini gösteren bir kitapçık bile yok. Turist geldi Ne yapılacaktır? Hangi ülkeden turist gelecek. Bunların diline göre Katalog hazırlatılması turist gelir gelmez bu Kataloglar üzerinden hareket edeceklerdir. Tabi ki yabancı dil bilen geçlerden oluşacak ekiple.

Bunu yalnız KMTSO ve Kültür ve turizm müdürlüğünün çabası yetmez diğer STK de destek vermesi gerekecek. Halkında bu önemli konunun sahiplenmesi önem arz etmektedir.

Her konuda olduğu gibi bana ne anlayışı halan güncelliğini koruyor. Zaman geçirmeden STK ve tecrübeli iş inşalarımızın da katılacağı komisyon kurularak hazır hale gelmek için zaman geçmiş değil.