Bugün 10 Kasım yani Mirasın yıl dönümü…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir kurtuluş destanının en büyük kahramanı olarak sadece tarih sayfalarının derinliklerinde değil yüce Türk milletinin kalbinin tam ortasında sevgi yumağına sarılı bir halde bulunmaktadır. Atatürk’e olan sevgi ve saygımız dünya var oldukça devam edecektir.

O’nun vatanı adına yapmış olduğu hizmetleri gelecek nesillerimize en iyi şekilde anlatmalı ve öğretmeliyiz.

Gelecek Nesillerimize 10 Kasımı ve Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu aziz vatanın nasıl ayakta kaldığını öğrensin ki, bayrağına ve vatan toprağına daha çok sahip çıksın.

10 Kasım’lar da O’nu daha iyi anlamaya! Mustafa Kemal’i saygıyla anarken önemli bir konuya da dikkat çekmek istiyorum.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, AK Partinin 7.Olağan İl Kongresi için geldiği Kahramanmaraş'ta yaptığı konuşmasında, 18 yılda yaptıkları hizmetleri ve Türkiye'nin bugün geldiği son noktayı anlattı.

Yazımın başında da ifade ettiğim gibi keşke 3 ayda bir gelse de hizmet ve yapılan projeleri açıklasa...!

Onu da bir kenara bırakalım, geleceğini duyan Bürokrasi, Siyasiler ve mülki amirlerin hizmet aşkı ayrı bir durum…

Keşke 3 aya bir gelse de Şehir hizmet görse…

Caddeler Asfaltlanıp yağ gibi olsa, Çevre düzenlemeleri %üzerinden 100 olsa….

Pırıl pırıl görüntüler otaya çıksa…

Göksun- Kahramanmaraş yolu bizim tabirimizle bitmeyen yol, bitmeyen aşkımız…

Gençler diyor ya aşkımız Göksun- Maraş yolu gibi olsun hiç bitmesin…

Şimdi orası bitti ve adı Edebiyat yolu oldu. Aşk sevgi bitti Şairler Edebiyatcıların ismi ile yol süslendi.

Önemli bir hizmet…

Diyor ya Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan; Sende güzellik var, bereket var, hak ve hakikat sevdası var…

Evet var, iktidarın ayak sesleri var.

Türkiye'yi 2023 hedeflerini ulaştırmada olduğu gibi, 2053 vizyonuna ulaştırmak için de Kahramanmaraş'ı en önde görmek istiyor ve istediği içinde yeni bir vizyonla Kahramanmaraş’a yeni bir heyecan kazandıracak.

Sayın Görgel bunun tam adresi diye düşünüyorum…

Kurulduğu günden itibaren AK Parti millettin partisidir düşüncesi olan bir İl Başkan Adayı var oda Sayın Fırat Görgeldir.

 Kim millet ile gönül bağını kopartıyorsa partisi ile bağlarını koparıyor demektir diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu partiye gönül vermiş isim olan Fırat Görgel’i işaret ederek onu Kahramanmaraş’ta gençlik başta olmak üzere Kahramanmaraş’ı Ak düşüncelere taşıyacağını gösterdi.

19 yıldır partimize hizmet etmiş herkesi de kucaklayarak yolumuza devam edeceğiz diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'a 18 yılda eski para ile 35.5 katrilyon, yeni para ile 35.5 milyar TL katkı yaptığını ifade etti.

Bu yatırımlar ile eğitimde 6 bin 146 derslik, İkinci üniversiteyi kurulması, Öğrencilere yurt binaları gibi eğitim alanları, Farklı branşlarda 39 spor tesisi gibi spora yapılan yatırım ve gençliğe büyük hamle…

Kahramanmaraş için 4 millet bahçesi projesi gibi şehrin görünüm değişimi…

İlçelerdeki Milletbahçeleri…

Sağık noktasında Necip Fazıl Şehir Hastanesinin 300 yataklı kadın doğum hastanesi ve 200 yataklı ruh ve sinir hastanesi ile güçlendirilmesi, TOKİ vasıtası ile Kahramanmaraş'ta 4 bin 119 konut projesini hayata geçirilmesinden bahsedildi.

Bu gibi yatırımlar şehre gelirde bizde alkışlamaz olurmuyuz.

Elbistan-Malatya hududunu yaparak Doğu Batı geçişini tamamlamış olması Elbistana can suyu olacak. Nurdağı'ndan geçen Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep hızlı tren hattı ile Kahramanmaraş'ı hızlı trenle buluşturacak projenin etüt çalışmaları ise yeni bir müjde…

Kahramanmaraş’ta son 10 yılda 3 OSB, 1 teknopark, 1 tasarım merkezi kurulmuş..

Bir baraj ve gölet inşa edilmiş, 16 baraj ve 2 göletin çalışmaları ise devam ediyormuş…

Adatepe Barajı'nı 1.6 milyar TL yatırım ile bitirilmiş, Sulama kanalı ihalelerini ise 372 milyon TL bedelle yapılmış yani anlayacağınız Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eli boş gelmemiş… 

Açılan Edebiyat Yolu ve tüneller bildiğinz gibi Kuzeyi güneye bağlayan önemli bir hat, Akdeni’zin incise Kahramanmaraş’a bu gibi projeler yakışır.

Bu gibi projeler ve yatırımlarla gelen herkese kapımız açık.

Keşke 3 aya bir gelsede projeler ve yatırımarla birlikte Kahramanmaraş’ta yapılmayan temizlik, yol kaldırımlarda bakılıp pırıl pırıl olsa…

Kalın Sağlıcakla…