Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, geçtiğimiz hafta çıkan orman yangınlarında zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması için bir çalışma başlattı.

KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu ve beraberindeki heyet, Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç'u ziyaret ederek, bir adet temsili fidan verdi.  Beraberinde ise "Yarına nefes ol" sloganıyla başlatılan kampanya için 1000 adet fidanın ödemesi yapılarak, kampanyanın açılışı yapıldı.

Destek için iki farklı iban adresi paylaşılarak, katılmak isteyenlerin ödemeleri bu hesaplara yapması istendi. 

Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Şahin Balcoğlu ve ekibine ilgi, alakasından dolayı teşekkür etti.

Malumunuz son günlerde orman yangınları çok gündemde diyen Koç, şunları kaydetti:

"Bizde  arkadaşlarımızla ve personellerimizle yangınları büyümeden önlemek için büyük bir mücadele veriyoruz. Bu yangınların tekrarlanmamasını istiyoruz. Vatandaşlarımızında bu konularda duyarlı olması bizim için çok önemli. Özellikle bu kurak havalarda, rüzgarlı havalarda ateş yakmamalarını, ateş gördüklerinde ise 177 veya 112'yi aramaları bizim için çok önemli erken müdahale için." 

Koç, Türkiye genelinde 11 Kasım'da ağaçlandırma günü olduğunu hatırlatarak, "Yanan sahalarda toprak hazırlığı işlerine başladık. Eğer havalarda uygun olursa, fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Yanan bölgeleri biz zaten fidan ile buluşturup tekrardan yeşil hale getiriyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsun. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak yılda 5-6 milyon fidan dikiyoruz. O yanan alanları da eski haline getireceğiz. O bölgeler başka amaçlarda kullanılacakmış gibi düşünceler oluşmasın." diye konuştu. 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu ise "yangınlar ciğerlerimizi yaktı ve bizi derinden üzdü." diyerek şöyle konuştu:

"Ormanlık alandaki canlılarda heba oldu. Ama sevindiğimiz bir şey var ki çok şükür can kaybımız olmadı. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla ne yapabilirizi konuşurken biz böyle bir kampanya başlatmayı uygun gördük. Bu kapsamda işe bin ağaç bağışlayarak başladık."

Haftasonu ciddi bir miktarda ağaç dikimi için kampanyayı tamamlayacaklarını belirten Balcıoğlu, "Buraya harcayacağımız parayı, çocuklarımıza gençlerimize harcarız diye düşünüyoruz. Kampanyaya destek veren ve verecek olan tüm hemşerilerimize şimdiden teşekkür ediyoruz. Bu kampanya ilerleyen zamanlarda herkesin daha rahat nefes almasına vesile olacak." dedi.

Temsili olarak bir adet fidanın verilmesi ve toplu fotoğrafın çekilmesinin ardından ziyaret sona erdi.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi