Müftülük meydanı başlayan yürüyüş, mehteran eşliğinde Atatürk meydanına kadar devam etti. Yürüyüşe Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili olarak kurtuluş mücadelesine komutanlık yapan Arslanbey’in oğluMehmet Toğuz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfun Özbekkatıldı. Atatürk meydanında mehter marşlarının çalınmasının ardından yürüyüş tamamlandı.

Bundan 100 yıl önce Arslanbey’in harp ilanı yaparken, tek bir ferdimiz kalmayıncaya kadar mücadele edeceğiz dediğini belirten Mehmet Toğuz yaptığı açıklamada,‘’Bende Arslanbey’in oğlu olarak Maraşlılar adına bir söz veriyorum. Bu ülkenin ve vatanın bize ihtiyacı olduğunda kanımızın son damlasına kadar akıtacağımıza söz veriyoruz’’ dedi.

Türkiye’nin 25 ilinden gelen 200 gazi ile birlikte kortej yürüyüşüne katılan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfun Özbek, muharip gaziler olarak şehidin ve yaralının ne olduğunu en iyi bilenler olduğunu söyledi. 

Kıbrıs’ta çalışırken, bazı arkadaşlarımızı omzumuzda yaralı olarak, bazılarını şehit olarak taşıdık diyen Özbek, ‘’Bugünde atalarımızın, dedelerimizin 100 yıl önce Kahramanmaraş’ımızı ve Türkiye’yi, Anadolu’yu bize bahşetmişler. Kahramanmaraş’ın Türkiye’de ilk kurtulan şehir olmasından ve o ataların evlatları olmaktan gurur duyuyoruz’’ diye konuştu.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi