Anadolu’nun kadim şehirlerini tanıtmak ve lezzetlerini ön plana çıkarmakamacıyla Sahrap Soysal tarafından hazırlanan ve sunulan Sahrap’la AnadoluLezzetleri programının geçtiğimiz haftaki bölümü Kahramanmaraş’tan yayınlandı.Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Mutfak Müzesi’nde çekilenbu özel bölümde Kahramanmaraş’ın özel lezzetleri tanıtıldı. Sahrap Soysal’ınMutfak Müzesi’nin uygulama bölümünde hazırladığı Kahramanmaraş yemekleriTürkiye’ye tanıtıldı. Başta Sömelek Köfte, Patlıcan Ekşilisi, Eliböğründe veHavuş Ekşilemesi’nin hazırlandığı programda, Kahramanmaraş’ın tümlezzetlerinden bahsedildi.
DONDURMA ŞOV İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ
Kahramanmaraş’ın dünyaca ünlü lezzeti olan dondurmada programda konu edildi.Kahramanmaraş’ın önde gelen dondurma firmasının hazırladığı dondurma şovizleyenleri kendisine hayran bıraktı. Program sunucusu Sahrap Soysal dondurma kütüğününbaltayla kesildiği sahnede büyük şaşkınlık yaşadı. Dondurma sandviçini tadan programsunucusu Soysal, damak tadı olarak Kahramanmaraş’ın çok yaratıcı olduğunusöyledi.


KAHRAMANMARAŞ’IN LEZZETLERİ ÇOK GÜZEL
Şehrin damak tadına sunduğu her lezzete hayran kaldığını dile getiren programsunucusu Sahrap Soysal, program boyunca bu güzel lezzetleri anlatarak şunlarısöyledi: “Kahramanmaraş’ın lezzetlerini Dulkadiroğlu Belediyesi’nin restoreederek turizme kazandırdığı Mutfak Müzesi’nde tanıdık. Benim de çok sevdiğimşahane Kahramanmaraş yemeklerini bu güzel mekanda hazırladık.  Sömelek Köfte, Patlıcanlı Ekşili Çorba, Eliböğründeve Havuç Ekşilemesi bu güzel mekanda yaptık. Bunun dışında Kahramanmaraş’ın birçok lezzetini de yine bu programda izleyicilerimizle buluşturduk. Anadolulezzetlerini anlattığımız bu güzel programda uğradığımız en güzel duraklardanbiri de şüphesiz ki Kahramanmaraş’tır. Ben izleyicilerimizin vetakipçilerimizin mutlaka bu güzel şehre uğramasını tavsiye ediyorum.”


Editör: Haber Merkezi