Kahramanmaraş’ta 18 Ocak Salı gününden itibaren etkisini gösteren kar yağışı, son 20 yılın en yüksek rakamlarına ulaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, gece Türkiye’nin en soğuk şehri -27,6 dereceyle Kahramanmaraş Göksun olurken, ikinci en şehrin ise Konya olduğu raporlandı. Konya’nın Seydişehir ilçesinde gece hava sıcaklığı sıfırın altında 27,2 derece ölçüldü.

En son 2003 yılında merkezde 38 cm olarak ölçülen en yüksek kar yağışı, 19 Ocak 2022 itibariyle ortalama 55 cm’ye ulaştı.

Kahramanmaraş ve çevre ilçelerindeki kurak geçen yılın ardından 18 Ocak’ta başlayan kar yağışı ile bereket sevinci yaşanıyor. Kar yağışıyla beraber şehir merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 40-45  santimetreyi bulurken, bazı ilçelerde yaklaşık 2 metre olarak kayıtlara geçti. Kent merkezi başta olmak üzere bütün ilçeler beyaz örtü ile kaplandı. Kent merkezinde gece saatlerinde sıfırın altında 20 dereceye kadar düşen hava sıcaklıklarının ardından özellikle ilçelerdeki parklarda bulunan yapay havuzların buz tuttu. HABER: GÖKHAN DÖKÜCÜ

Editör: Haber Merkezi