Küresel bir tehdit haline gelen Koronavirüs salgınının yayılımını engellemek için siyasi partiler il ve ilçe başkanlıklarını kapatmıştı. Virüsün yayılımını engellemek için alınan tedbirler doğrultusunda daha önce 15-30 Mart tarihleri arasında il ve ilçe başkanlıklarını kapatma kararı alan İYİ Parti Genel Merkezi, bu süreyi 1 Mayıs’a kadar uzattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, il ve ilçe başkanlıklarıyla beraber planlı tüm toplantı ve kongrelerin 1 Mayıs tarihine kadar ertelendiğini duyurdu.

Çabukel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çin'in Wuhan Kenti'nde ortaya çıkan Koronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı tedbir amacıyla Genel Merkezimizin vermiş olduğu karar doğrultusunda İl Başkanlığımız ve tüm ilçe Başkanlıklarımız, 15 -30 Mart tarihleri arasında virüsün yayılma hızını azaltmak amacıyla kapatılmasına karar verilmişti. Geçen zaman içerisinde virüsün yayılma hızının ve bulaştığı insan sayısının giderek artması ve sağlığımızı daha fazla tehdit altına alması nedeniyle, Virüsün daha fazla yayılarak vatandaşlarımıza zarar vermemesi için yine Genel Merkezimizin aldıkları karar doğrultusunda il ve ilçe Başkanlıklarımız 1 Mayıs 2020 tarihine kadar kapalı kalması kararlaştırılmıştır. Dolayısıyla planlı tüm toplantılar ve kongreler 1 Mayıs 2020 tarihine kadar ertelenmiştir. Tüm teşkilatlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi