İlk olarak Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl dönümü etkinliklerine ilişkin konuşan İYİ Partili Çabukel, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmaların, önceki dönem Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un 12 Şubat programlarına göre sönük kaldığını söyledi.

İYİ Parti’nin 22-29 Mart tarihlerinde ilçe kongrelerini tamamlamalarının ardından 10 Mayıs’ta yapılacak İl Başkanlığı kongresiyle ilgili konuşan Çabukel, ‘’Partilerde kongre süreçleri birlik ve beraberlik içerisinde güçlü bir kadroyla sağlanır. İyi Parti’de herkes istediği fikri her türlü rahatlıkla söyleyebiliyor. Biz şu anda çok özel bir sürece giriyoruz. Partimiz kurulduğunda hızlı bir olağan kongre ve üzerinden 3 tane olağanüstü kongre geçirdik. İlk demokratik ve büyük kongremiz bu olacak. İnşallah partimize ve milletimize hayırlı olsun’’ dedi.

Yarın yapılabilecek olası bir seçimde İYİ Parti’nin yüksek oy oranları alacağını belirten Çabukel, en az 3 milletvekilini hedeflendiklerini belirtti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin politikalarını eleştiren Ahmet Çabukel, bir siyasi partinin il başkanı olarak şehrin Büyükşehir Belediye başkanını tanımadığını, birçok kişinin de tanımadığını anlattı.

Başkan Çabukel, İyi Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapacağı ' Ülkemizin gerçek Beka Sorunu Suriyeliler konulu konferans' için önceden tahsis edilen salonun Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildiğini söyledi.

Bunun üzerine gerginlik üst seviyeye çıkarken, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel ve yönetimi bir basın açıklaması da düzenledi. Büyükşehir Belediyesinin ise Ümit Özdağ konferansını, 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Türk Halk Müziği Konseri düzenleneceği gerekçesi ile iptal ettiğini belirten Çabukel, son iki gün kala yapılan bu durumu eleştirdi. Program ise Duygu Düğün Salonuna alındı.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi