Kakaonun dokularda hasar oluşumuna karşı koruyucu maddeleri yoğun olarak içerdiğini söyleyen Diyetisyen Erdi Abdullah Uğur “Bu özelliği ile hastalıkların oluşmasına sebep olan inflamasyona karşı etki gösterir. İçerdiği yoğun antioksidanlar sayesinde damarlarda plak oluşumuna sebep olan ve kötü kolesterol olarak ifade edilen LDL kolesterolün düşürülmesi ve dengelenmesinde rol oynamaktadır. Bununla beraber iyi kolesterol olarak nitelendirilen ve damar içerisini süpürücü - temizleyici etkiye sahip HDL kolesterol seviyesini artırarak korucu etki göstermektedir. Bitter çikolata, kalp ve damar sağlığı açısından önemli bir yere sahiptir. Çikolata yiyecekseniz tercihinizi yüzde 70 ve üzeri kakao içeren bitter çikolatadan yana kullanın” dedi.İHA
Bitter çikolata kalbe iyi geliyor
Diyetisyen Erdi Abdullah Uğur, bitter çikolatanın kalp ve damar sağlığı üzerindeki önemine dikkat çekti.

YORUM EKLE
1
'Sosyal medya burun estetiği operasyonlarını...
2
Termal seraları dolu ve fırtına vurdu
3
Bebeklerin dişleri bile çürük için temizlenmeli!
4
Ekinözülü Kadınların El Emeği Göz Nuru, Malatya’Daki...
5
Mustafa Şentop yeniden TBMM Başkanı seçildi
6
ABD'de Trump yönetimi, Dünya Sağlık Örgütü'nden...
7
Asker uğurlama kısıtlamaları belli oldu!
8
MSB: “Türk-Rus 20'inci ortak devriyesi icra...
9
15 Temmuz gazisi Hamit Hakan Yılmaztürk, ismini...
10
Kahramanmaraş’ta motosiklet kazasında 2 kişi...
SON DAKİKA HABERLERİ
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK

GÜNEŞ

ÖĞLE

İKİNDİ

AKŞAM

YATSI
SIRADAKİ HABER