Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Kahramanmaraş İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ile Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü arasında TEKNOFEST teknoloji yarışmaları için ortak faaliyet yürütmek amacıyla iş birliği protokolü İmzalandı.

KSÜ Rektörlük Makamında düzenlenen protokolün imza törenine KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin YASIM, Kahramanmaraş İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Kadir Uysal ve Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Çetin katıldı.

İmzalanan protokolle milli ve özgün teknolojilerin geliştirilmesine yönelik gerekli koordinasyon ve kurumlar arası işbirliğinin sağlanması için uygun ortamın tesis edilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca imzalanan protokolle paydaşlar, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST teknoloji yarışmalarında da ortak faaliyetler gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

Tören sonunda konuşan Rektör Yasım, “Milli teknoloji hamlesinin en önemli faaliyetlerinden olan TEKONOFEST’in bir paydaşı olmaktan gurur duyuyoruz. Geleceğimizin mimarı gençler için büyük bir motive kaynağı olan TEKNOFEST’e akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve değerli paydaşlarımızla önemli katkılar sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

Resim önizlemesi

Editör: Haber Merkezi