Başkan Okay, “Bölgemizin her anlamda kalkınması, zenginleşmesi ve gelişmesi adına gereken tüm çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, tamamlanan ve devam eden projeleri anlatarak, “Dulkadiroğlu’nda8 yılda çok şey değişti” dedi.

“İLÇEMİZ TURİZMDEN HAK ETTİĞİ PAYI ALACAK”

Kahramanmaraş’ın tarihi, kültürü ve doğasıyla turizmdeki potansiyeline dikkat çeken Başkan Okay, turizm alt yapısı oluşturma adına Kahramanmaraş’ta çok önemli projelere imza attıklarının altını çizdi. Bahtiyar Yokuşu, Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Dulkadiroğlu Konağı ve Kurtuluş mahallesi tarihi sokak iyileştirme projesinin turizme alt yapı oluşturduğunu aktaran Başkan Okay, Kahramanmaraş esnafının da bu noktada çok büyük kazanım elde edeceğini söyledi.

“BU PROJE İLE DULKADİROĞLU GELİŞECEK”

Bir çok projeyi tamamladıklarını ve tamamlanan projelerin yanı sıra devam eden büyük proje Yalnız Ardıç projesinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Başkan Okay, “Merkeze 15 dakika mesafede Yedikuyular Kayak Merkezi civarında Yalnız Ardıç Mesire alanı inşaatımız büyük bir hızla devam etmektedir. Toplam 500 dönüm alan üzerine kurduğumuz mesire alanımız içerisinde 30 adet Bungalov ev, kır kahvesi, seyir terası, spor tesisleri ve piknik alanları mevcut” ifadelerini kullandı.

“TURİZM ALT YAPISININ DULKADİROĞLUNDA OLUŞTURDUK”

Tarihi ve kültürel değerleriyle turizmde ön plana çıkmak isteyen Kahramanmaraş’ın turizm alt yapısının Dulkadiroğlu’ndan oluştuğunu dile getiren Belediye Başkanı Necati Okay, ortaya koydukları tarihi dönüşüm çalışmalarının bu alt yapıyı desteklediğini söyledi.

Kahramanmaraş’ın turizm alanında gelişmesi ve dünyaya açılması adına çalışmalar yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, şehrin en büyük zenginlikleri arasında yer alan konakları restore ederek turizmin hizmetine sundu. Şehrin turizm potansiyelinin Dulkadiroğlu’nda saklı olduğunu ifade eden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bu potansiyeli ortaya çıkarmak adına çalışma yaptıklarını programda anlattı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Necati Okay, ortaya konan çalışmaların turizmin alt yapısını oluşturduğunu kaydetti.

“KAHRAMANMARAŞ’IN TARİHİNİ İLÇEMİZDE BARINDIRIYORUZ”

Büyük bir hazine olarak gördüğümüz bu tarihi ayağa kaldırmak adına çalışmalar yapıyoruz diyen Başkan Necati Okay, “Bu kapsamda birçok konağı restore ederek turizmin hizmetine sunduk. Restore ettiğimiz konakları müze olarak planladık ve değerine değer kattık. Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Dulkadiroğlu Konağı ve Maraş Araştırmalar Merkezi konak standartlarında hizmet vermektedir. Bunlardan daha önemlisi de Bahtiyar Yokuşu’dur. Bu alanda 17 adet konağı restore ederek hizmete sunduk. Sokakları baştan sona yenileyerek o eski tarihi önemine kavuşturduk. Şehrimize gelen turistlerin mutlaka uğradığı bir yer haline geldi. Tabi biz Bahtiyar Yokuşu’nu 1-2 ve 3 olmak üzere planladık. Bahtiyar 1 çalışmamız tamamlandı. Bahtiyar 2 çalışmalarımız da son aşamaya gelmiş durumda. Bahtiyar 3 projemizde Şıh Cami’nden Kanlıdere’ye doğru inen bir yoldur. Bu çalışmaları da tamamlayarak Bahtiyar Yokuşu projemizi tamamlayacağız. Yeni bir proje hazırladık. Hatuniye Cami’nden başlayacak bir projemiz var. Yaklaşık 400 metre uzunluğunda bir sokağı daha restore ederek turizmin hizmetine sunacağız. Bu sokak içerisinde yaklaşık 11 tescilli konak var. Bu proje ile ilgili inşaat çalışmaları için hazırlık yapıyoruz. Bu projeyle Dulkadiroğlu’na ve Kahramanmaraş’a bir turizm değeri daha katacağız. Şehrimize gelen turistlerin gezip görebileceği yerler oluşturuyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız büyük bir özveriyle devam edecek” dedi.

“DAHA YEŞİL VE TEMİZ BİR DULKADİROĞLU İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Doğal Yaşam Parkı, Heyecan Bahçesi ve Yalnız Ardıç Mesire alanı gibi dev yeşil alan projelerini hayata geçirerek Vatandaşa sosyal alan oluşturduklarını dile getiren Okay, “Dulkadiroğlu’na her açıdan zenginleşmesi adına büyük çaba harcıyoruz. Bu çalışmaların yanı sıra sosyal açıdan vatandaşlarımızın da taleplerini bir bir yerine getiriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana yeşil alanlar konusunda önemli çalışmalara imza attık. Bu çalışmaların başında Doğal Yaşam Parkı, Heyecan Bahçesi, Cevizli Bahçe ve Yalnız Ardıç Mesire alanı gelmektedir. İnşallah bu çalışmalarını aynı şekilde devam edecek. Bunun yanı sıra her mahallemizde bulunan park ve bahçelerimiz ilgili de çalışmalarımızı özenle sürdürüyoruz.

“İLÇENİN SPORTİF İHTİYACINA DA KARŞILIK VERİDİK”

Gençlere bu konuda sözümüz vardı ve biz onlara olan sözümüzü yerine getirmek için ilçemizde belirlediğimiz yerlere sportif aktiviteler yaptık diyen Başkan Okay, “İlçemiz Güreşe meilli bir ilçe. Güreş Sahası’nda Türkiye ve Dünya Şampiyonaları düzenliyoruz. Önümüzde de bir Festival hazırlığımız var. Şira, Ceviz ve Güreş Festivali olacak. Bunun yanı sıra Futbol sahaları ile ilçemizin spor alanlarını çoğaltacağız. Spor salonlarına cep soyunma odaları yaparak güçlendireceğiz. Gençlere olan sözümüzü yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

“YARI OLİMPİK YÜZME SPOR KOMPLEKSİ YAPIYORUZ”

Başkan Okay ilçe halkı için hem bayan hem erkek olmak üzere belirli günlerde seansla Halkın sosyal aktivitesi için Yüzme Havuzu yaptırdıklarını dile getirerek, “Bölgemizi modern sosyal tesislerle donatma adına başlattığımız proje kapsamında toplam alanı 6 bin 300 metrekare olan kapalı yüzme havuzu ve spor komplesini projelendirdik. Doğukent mahallemizde inşaatına başladığımız bu tesisimiz de bölgeye hitap edecek kapasitede ve donanımda olacak” ifadelerini kullandı.

“DEPREM RİSKİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI”

Kahramanmaraş’ta deprem riskini göz önüne alarak alınması gereken tedbirler ile ilgili bu toplantının yapıldığını dile getiren Başkan Okay, İlçe olarak Fay hattı üzerinde bir konumdayız. Son günlerde artçı depremler ile ilçemiz sallanıyor. Zor zamanlar geçiriyoruz diyebiliriz. Belediye olarak Deprem Stoku çalışmalarımız tüm mahallelerimizde var ve İl merkezinde zaman zamanda buna yönelik çalışmalar yapıyoruz.

“YENİKENT PROJESİ İLE VATANDAŞLAR EV SAHİBİ OLACAK”

İlçede toplu konut projesine de ihtiyaç olduğunu ifade eden Başkan Okay, son günlerde bazı üyelerin ifade ettiğinin aksine projede her hangi bir aksaklık yaşanmadığını ve çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Yenikent projesinde inşaat çalışmalarının yanı sıra alt yapı çalışmalarının da aynı anda sürdüğünü aktaran Başkan Okay, şunları dile getirdi: “Bölgemizin ihtiyacı doğrultusunda maliyetleri açısından Türkiye’ye örnek olacak bir toplu konut projesine imza attık. 2017 yılında ilan ettiğimiz ve çalışmalarına 2018 yılı içerisinde başladığımız bu projemiz maliyet açısından örneği olmayan bir projedir. İnşaat sektöründe artan maliyetleri üyelere yansıtmadan, belediye şirketimizle karsız olarak bu çalışmayı yapıyoruz. Vatandaşımız ortalama 115 Bin TL ile burada ev sahibi oldu. Sosyal medya aracılığıyla yada inşaat alanına gelerek kendini ifade eden arkadaşlarımızın aksine burada çalışmalar durmadı ve özveriyle devam etmektedir. Bugünün şartlarında dahi bir aksama yaşanmadan bu çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. 12 blokta tüm çalışmalar tamamlanmış durumda. 12 blokta ise yüzde 90 oranında çalışmalar tamamlandı. Geri kalan kısımlarda ise karkas yapı tamamen bitirildi. Detay çalışmalar hızla devam ediyor. Biz bu projenin takipçisiyiz, proje ile ilgili bütün detayları hassasiyetle takip ediyoruz. Vatandaşlarımız bu noktada rahat olsunlar. En kısa sürede onları evlerine kavuşturmak için çalışıyoruz.”

“DİVANLI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ İÇİN KAZMA VURMAYA HAZIR”

Şehrin dokusunu bozmadan Kentsel dönüşüme de önem verdiklerini dile getiren Başkan Okay, “İlçemiz Kahramanmaraş’ın eski mahallelerinin bulunduğu bir alanda yer almaktadır. Bu durum önemli bir kentsel dönüşüm çalışmasını da zorunlu kılmaktadır. Biz imkanlarımız ölçüsünde bu hususta çalışma yapmak üzere bir proje başlattık. Şuanda bu proje büyük bir özveriyle devam etmektedir. Divanlı mahallemiz ve çevresinde yapmayı planladığımız bu dönüşümün örnek olacağını düşünüyoruz. Bu noktada yapılması planlanan tüm projelere de destek veriyoruz” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi