KAMEK YAZARLIK ATÖLYESİNİN GENÇ ŞAİR VE YAZARLARINI AĞIRLADI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları (KAMEK) bünyesinde açılan Yazarlık Atölyesi Kursu’nun 12. Dönem kursiyerleri eğitimlerini tamamlayarak belgelerini aldılar.

Kahramanmaraş Edebiyat Sanat Derneği’nin (MESDER) ev sahipliği yaptığı belge töreninde Yazarlık Atölyesi Kurs eğitmeni ve Kahramanmaraş Edebiyat Sanat Derneği Başkanı eğitimci/yazar Ramazan Avcı, yönetim kurulu üyeleri Zekeriya Çakabey, Ali Avgın, Hanifi Yılmaz ve Celalettin Kurt,  Haluk Besler, Kitap- Sanat program yapımcısı Dilek Eker Özyurt da hazır bulundu.

KAMEK YAZARLIK ATÖLYESİ KAHRAMANMARAŞ’TA BİR OKUL OLMUŞTUR

Programda bir konuşma yapan Ramazan Avcı, “Yedi yıldır aralıksız olarak düzenlenen KAMEK Yazarlık Atölyesi Kursu, Kahramanmaraş’ta bir okul olmuştur. Hiç abartısız şunu söylemek ve kabul etmek gerekir ki KAMEK Yazarlık Atölyesi, Kahramanmaraş’ın edebiyat damarını besleyen, yeni yazar ve şairler yetişmesine katkıda bulunan, bugüne kadar 240 yazar/şair adayın eğitim aldığı; mütevazı, çığırtkanlık yapmayan, nicelik değil niteliği önceleyen ciddi bir kurumdur. KAMEK Yazarlık Atölyesi, mektepli yazar ve şairlerin yetiştiği bir kurum olmuştur. Neyi, nasıl, niçin yazacağını bilen, sanatın ne olduğunu, nasıl olması gerektiğini kavrayan; bir edebî metni değerlendirebilen, her şeyden önce kendini en güzel şekilde ifade edebilme becerisi kazanmış 240 kalem hediye etmiştir Kahramanmaraş’a. Bu kalemler, kursu bitirdikten sonra yazdıkları romanlarla, hikâye kitaplarıyla, şiir kitaplarıyla, dergilerdeki yazılarıyla Kahramanmaraş eğitimine taze bir kan olmuştur ve olmaya devam edecektir. Şehrimiz edebiyat şehri olmak için UNESCO’ya müracaatında bu etkinliklerin çok ciddi bir referans olacağını ilgililere de duyurmak isterim. Ayrıca eğitim verdiğimiz toplam 240 kursiyerin 180’inin bayan olması, bayanlara eğitim fırsatı tanınması bakımından şehrimiz için önemli bir kazanç olmuştur. Nitekim 12. Dönemdeki 20 kursiyerimizden 18’ini bayanlar oluşturmuştur. Bu vesileyle yedi yıldır KAMEK Yazarlık Atölyesi Kursunu açarak eğitim ortamı hazırlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına ve Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğüne teşekkürlerimizi sunuyoruz.

KAMEK Yazarlık Atölyesi’nin genç şair ve yazarlarını Kahramanmaraş Edebiyat Sanat Derneğinde ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Genç şair ve yazarlarımızı bu anlamlı günde yalnız bırakmayan derneğimizin değerli şair ve yazarlarına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

BUGÜNE KADAR 240 YAZAR/ŞAİR ADAYI EĞİTİM ALDI

KAMEK Yazarlık Atölyesi kursunu başarıyla bitiren genç şair ve yazarlar programda kendi şiirlerini okuyarak şiir dinletisi düzenlediler. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ve Kahramanmaraş Edebiyat Sanat Derneği MESDER’e ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Daha sonra belge takdimine geçildi. Programa katılan yazarlık atölyesi kursiyerlerinden Emel Karagedik, Hatice Eser, Hatice Şevval Aydar, Leyla Sarıkaya, Maşide Dinçer, Mücella Kaya, Özlem Polat, Resul Bayraktar, Sibel Kurt ve Sema Türköz’ün belgeleri şair ve yazar Ramazan Avcı, Ali Avgın, Celalettin Kurt, Hanifi Yılmaz, Zekeriya Çakabey ve Haluk Besler tarafından takdim edildi.

Edebiyatın ve şiirin başşehri olarak anılan Kahramanmaraş’ta, bu ünvanın altını doldurmak uğruna; belediyelerimiz, kurumlarımız, derneklerimiz, dergilerimiz, gönüllü edebiyat adamlarımız şair ve yazarlarımız, her biri işin bir ucundan tutarak, yeni yeni genç kalemlerin, şairlerin ve yazarların çıkmasına vesile olmaktadırlar. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin KAMEK Yazarlık Atölyesi’ni kutluyoruz, zira 12 Dönem de 240 yazar/şair adayı bu kurslardan eğitim vermiştir.

Bu vesileyle, baştan beri büyük bir öz veriyle KAMEK Yazarlık Atölyesi’nde hocalık yapan Ramazan Avcı Hocaya ve belge dağıtım törenlerine ev sahipliği yapan Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği’ne çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca belgelerini alan genç şair ve yazar adaylarımızın, gayretli çalışmalarından ve edebiyatımıza katacakları katkılardan dolayı tebrik ediyorum. İnşallah çıkaracakları eserleri bir an önce okumak için heyecanla bekliyoruz. Zira daha önce bu kurslara katılmış, çok değerli eserler kaleme almış o kadar çok şair ve yazarımız oldu ki…

Selam ve sevgilerle.