Kahramanmaraş son zamanlarda ilginç olayları gündeme getirmeye başladı.

Kahramanmaraş Tarihi bir şehir ve kültürü ile yaşayan bir şehir.

Geçtiğimiz aylarda metaverse ile Kahramanmaraş kalesinde Fransız bayarağı dikip ortalığın karışmasına sebep olurken amacın Kahramanmaraş2ı kaleyana getirmek ve orayı yeniden Türk halkı yada Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin talip olmasına sağlamak maksadı ile fiyat pazarlığını yükseltmek yani çıkar ve menfaati doğrultusunda değer kazandırmak için yapıldığını düşünüyorum.

Lakin gün gibi geçti sadece yapılan yanlış yapılan ahlaksızlık olarak değer biçildi.

Kahramanmaraş üzerine düşeni yaptı.

TBMM de ise gündem çok farklı bir konuya yelken açtı. MHP Milletvekilimiz Sefer Aycan’ında konuya müdahil olduğu 24 Nisan tarihlerindeki gündem Ermeni soykırımı ile Ülke çalkalanmıştı.

Ermeni soykırımının Kahramanmaraş Zeytun bölgesinde yapılan katliamında çıkar uğruna yapıldığını gözler önünde bulundurmak lazım.

Sayın Aycan’da konuya parmak basarak haklı davasında yapılan ve çarptırılan gündeme ilişkin atalara yapılan saygısızlığı dillendirmişti.

Şimdi ise Kahramanmaraş’ta bir esnafa yapılan küçük ama sonucu büyük olan bir iş yeri yağmalama, yakıp yıkma yetmedi evini alt üs edip yakmalarla menfaat ilişkisini bağdaştırmış birileri var.

Olayın özeti; Enflasyon ve zam tartışmaları gündemdeki yerini korurken, Kahramanmaraş’ta ki bir esnafın firiğin kilosunu 40 Liradan yani meslektaşlarının yarısına sattığı için başına gelmeyen kalmadı. Bir ay önce hem iş yeri hem de evinde yangın çıkan tarhana imalatçısının evinde ikinci kez yangın çıktı.

Fahiş fiyat ve yapılan zamlar kul hakkına girmez mi?

İnsanarı kendi çıkarları için başkasına zarar verir mi?

Maalesef bu Tarhanacı olayı buna bir örnektir.

Kahramanmaraş için önemli bir yeri var Tarhana’nın hatta yaz aylarının vaz geçilmezi Firik’in…

Kahramanmaraş’ta ki bir esnafın firiğin kilosunu 40 Liradan yani meslektaşlarının yarısına sattığı için ucuza sattı diye başına gelmeyen kalmamış. Önce İmalathane Sonrada Evinde Yangın çıkmış hemde 2 defa.

O da yetmedi birde esrarengiz bir mektup notu var.

Tehdit içerikli notlar mevcut…

Notta yazılan cümleler ise; ‘Sana 40 TL’ye sattırmayız’ mesajı var.

Eli ve vijdanı ile karşı karşıya kalan esnaf ise ‘Sen niye 40 TL’ye firik satıyorsun? Kahramanmaraş’ta her yerde 60-70-80 TL iken sen niye 40 TL’ye firik satıyorsun’ diyorlar.

'Ben gariban mahallesinde firik satıyorum. Halkım firik yesin’ diyor.

Bunun üzerine yine ‘Sen 40 TL’ye firik satamazsın, 80 TL’ye firik satacaksın diyorlar.

Buna tepki olsun diye 20 günde iki sefer evi yakıldı.

Bir sefer imalathanesi yakıldı. Nasıl bir insanlık bu, nasıl bir çıkarcılık ve nasıl bir çıkar.

Buyrun siz düşünün ve yorumu siz kamuoyuna bırakıyorum.