İhanet ağır bir sözcük, yazarken bile insan vicdan ediyor, “Allah esirgesin, Rabbim bizlerden ve çocuklarımızdan uzak tutsun!” diyerek başlayalım yazımıza…

Ancak son dönemde bu kelime çokça duyulur oldu, özellikle televizyon dizilerinde geçiyor. Önce Diriliş, ardından Büyük Selçuklu ve Kuruluş Osman filmlerinde iktidar uğruna yaşanan ihanet sahnelerini gördük. Sadakatsız filmi de zannederim bu ihanet sözcüğünden esinlenerek yapılmış. Hatta kırmızı oda dizisinde de aldatmalardan söz ediliyor v.s.

Peki, son zamanlarda anlamı merak edilen kelime öbekleri arasında yer alan ihanet ne demek? Türk Dil Kurumu sözlüğünde; “Hıyanet, hainlik, evlilikte, sevgide aldatma, sadakatsizlik ve gerektiğinde yardımda bulunmama, bir kimsenin güvenini yok etme” şeklinde tanımlanmış.

TİCARİ VE TEKNOLOJİ CASUSLUĞU

Biliyorsunuz ülkemizde son yıllarda hafif ve ağır silahlardan gemilere, füzelerden uzay çalışmalarına, kritik parçalardan en sofistike(çok özel) ve geleceğin savaşlarında belirleyici olacak teknolojik silahlara kadar her alanda önemli çalışmalar yürütülmeye devam ediliyor. TRT Haber'in haberine göre, bu durum Türkiye’nin iki farklı casusluğun radarına girmesine neden oluyor; teknoloji casusluğu ve ticari casusluk…

Hatırlayın, Türkiye daha önce milli piyade tüfeği MPT-76’nın planlarının yurt dışına satılması olayında böyle bir ihanete şahit olmuştuk. Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi 18 milyon dolar değerindeki Milli Piyade Tüfeği projesini satmak isterken suçüstü yakalanmıştı.

Bu kez de halihazırda devam eden projelerin parça ihtiyacını öğrenmeye çalışan bir casusluk şebekesi yakalandı. Haber, Milliyet Gazetesine şu şekilde düştü: “Ankara'da dev operasyon! Milli Savunma projelerinin bilgilerini sızdırdılar. Millî İstihbarat Teşkilâtı Başkanlığı (MİT) ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından savunma sanayii sektöründe yasa dışı ilişkilere bulaştıkları tespit edilen bir gruba yönelik operasyon gerçekleştirildi. Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile koordine yürütülen operasyonda, SSB çalışanları ile çıkar ilişkisinde bulundukları şirket temsilcilerinden oluşan 6 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda döviz ele geçirildi. Evdeki dijital materyallere el konuldu. (Milliyet 12- 01 2021)

HEDEFLERİ BAĞIMSIZLIĞIMIZ

Düşman bu, ülkemizi her anlamda bağımlı getirilmek ilk hedefleri. Kıbrıs Barış Hareketinde yaşadık, bizlere silah ambargosu uygulamışlardı, şimdilerde yeni ambargolar var. Hatırlayın kendi uçağımızı yaptık, otomobilimiz yaptık engel oldular. Yani milletimizin ayağa kalkmasını istemiyorlar, kendilerine bağımlı olalım istiyorlar. Böylece her istediklerini yapalım amacı taşıyanlar, böyle ihanet şebekelerini para veya başka dünyalıkları arpa olarak verip, kullanıyorlar ancak bedeli milletimize çıkıyor.

Aslında böyle ihanet şebekeleri her dönemde olmuştur, insanların zayıf yönlerini kullananlara karşı da devletimiz özellikle istihbaratımız son dönemde çok ciddi çalışmalar yapıyor. Allah MİT mensuplarına ve emniyet güçlerimize yar ve yardımcı olur inşallah.

Değerli dostlar bakın büyükler ne güzel demişler: “İhanetin büyüğü küçüğü olmaz.”

“Vatana ihanet, vatan hainliği ya da hıyanet-i vataniye, meşrû egemenlik organını devirmeye veya otoritesini yıkmaya, bağlı olduğu devlete karşı savaşmaya veya düşmanla iş birliği etmeye yönelik eylemleri kapsayan suç türü. Tarih boyunca birçok hukuk sisteminde tüm suçların en büyüğü olarak değerlendirilmiş ve en şiddetli biçimlerde cezalandırılmıştır. (vikipedi)

Evet, şeytan ve avenelerinin hilesi bitmez, su uyur düşman uyumaz, bunun için çocuklarımızı vatan sevgisi aşılamalıyız.

Şunu söylemek istiyorum insan bu, bazen aşağılardan en aşağısına iner, kendine, çocuklarına, doğaya, inanmış gibi göründüğü tüm değerlere ihanet eder. İşte böyleleri hayvanlardan da aşağılık olanlarıdır. Diyeceğim şu ki, böyle insanlara fırsat vermeyin, mücadele edin, şerlerinden korkmayın ve gerekene cezayı da verin.

Kalın sağlıcakla.