Her zaman dilimizdedir ve zaman zaman resmi daireler, Fatura merkezleri hatta AVM’ler de karşımıza çıkar ama ismi ile uyuşmayan HES yani Hayat eve sığar’dan yola çıkalım.

Malumunuz ülkemiz, Dünyamız baş belası Covit-19 ile başımız belada…

Maske, Mesafe, Temizlik derken bunlarda yetmez oldu.

İnsanlar alışkanlıklarını terk ederken, sosyal hayata bağlanırken Hayat eve de sığmaz oldu.

Tabi burada Olan yine esnaf ve sanatkarımıza oldu düşüncesindeyim.

Allah yardımcıları olsun…

Çekini kim erteleyecek yada kim ödeyecek, Senedini kim erteleyecek yada kim ödeyecek, Bağkur’unu yada sigortasını kim erteleyecek yada kim ödeyecek, Elemanın maaşını kim ödeyecek yada kime ödettirilecek, Elektriğini, suyunu, doğalgazını kim erteleyecek yada kim ödeyecek, Bayram için ürün alıp heyecanla bayram telaşını bekleyen esnafın ürününü kim alacak yada kim satacak, Günlük geliri ile eve ekmek götüren esnafa ekmeği kim alacak yada kim götürecek, Ulusal Marketler zinciri A dan Z ye her kalemi satacak ona yasak olmayacak garibim küçük esnaf kapalı kalacak...

Vallahi bunlara vicdan dayanmaz...

Daha dün “Tam kapatma” nın imkânsız olduğunu anlayıp yeni bir aşamaya, “kademeli kapanma” dönemine girmiştik.

Ama kontrolü giderek zorlaşan vaka sayılarını gören her uzmanın aklında hep şu soru var: Acaba daha mı çok kapanmalıyız?

 Evet, son birkaç gündür önümüze konan vaka sayıları ve hastanelerimizdeki durum gösteriyor ki daha da çok kapanmak zorundayız.

Ve olan oldu Tam kapanma kapımızı çaldı, Bayramlar evde olacak.

Dışarı çıkan yanacak, sıkı tedbirler uygulanacak.

TV’ler, Radyolar ise ceza yazılan garibanları bas bas bağıracak, şu kadar vatandaşa bilmem ne kadar para cezası kesildi denilecek.

Esnaf kapalı kapılarına borçlarına üzülecek.

Kart, Banka ile işi olmayan vatandaş ne yapacak, evinin elektrik, su, doğalgaz, telefon faturasını nasıl ödeyecek, ödemek için para noktasına çözümü devlet bulur ama örneği elektrik 5 gün geçsin Elektrik otomatik kesiliyor, Doğalgaz aynı keza…

Bu mağduriyet nasıl ortadan kalkacak.

Kapanalım, kapanalım da, çözüm yoluyla kapanalım bence…