Milletvekili Öçal, Göreve başladığı ilk günden itibaren Kahramanmaraş'ın yararı için yapmış olduğu çalışmaların yanı sıra maraş pacasının coğrafi işaret onayını da çok yakında alabilmenin umudu içerisinde ilerlediklerini belirtti.

Öçal, "Maraş paçacı'nın konserve şeklinde ürettiği paçaların Türkiye genelinde özellikle başkent Ankara’daki birçok marketlerde vatandaşlara ulaşmasının takdire şayan bir hareket olduğunu aktararak, Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi paça çorbalarının Avrupa’ya gönderilmesinin şehrin tanıtımı açısından önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

Ancak bilindiği gibi Kahramanmaraş’ımız ana yemek ve tatlıları ile yüzyıllar öncesine dayanan, zengin mutfak kültürüne sahip, ülkemizin önemli bir ilidir. Kahramanmaraş’ımızın mutfak kültürünü bu derece zenginleştiren şey; Anadolu’nun tarihini, medeniyet kokusunu en derinden yaşayan merkezlerinden biri olmasıdır.”

“PAÇA ÇORBASI VÜCUTTA DİRENÇ OLUŞTURUYOR”

Maraş Paça çorbasının özellikle kış aylarında tüketildiğini ve Kahramanmaraş’ta ayrı bir tat ve lezzet kazanan bir çorba çeşidi olduğunu dile getiren Öçal, “Bunun en güzel örneği de Maraş paçası çorbasıdır. Maraş paçası, özellikle kış aylarında tüketilen, farklı illerimizde farklı yapım şekilleri olan, Kahramanmaraş’ta ayrı bir tat ve lezzet kazanan bir çorbadır. Maraş paçası; kemiklerin güçlenmesini sağladığı ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı direnç sağladığı için kış aylarında tercih edilmektedir. Uzmanların Kovit-19 Pandemi döneminde bağışıklığı güçlendirici özelliğinden dolayı Paça çorbasını önermesi de Maraş Paça Çorbamızı ayrıca gündeme getirmiştir.”

“YAKIN ZAMANDA COĞRAFİ İŞARET ONAYININ MÜJDESİ GELECEK”

Paça çorbasının patentini aldıklarını dile getiren Habibe Öçal, sözlerine şu şekilde devam etti: “Hem tadı hem de sağlığa katkısından dolayı Maraş Paça çorbası, kendimizi ve sevdiklerimizi mikroplardan korumak, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için ilaç niyetine tüketilmesi gereken bir çorba türüdür. Şehrimizin adıyla bilinen birçok yöresel lezzet gibi Maraş Paça çorbasının patentini almış bulunmaktayız. Coğrafi işaret alımı için de gerekli girişimleri ilgililerimizle başlattık ve takibini birlikte yürütmekteyiz. İnşallah çok yakın bir zamanda Maraş Paça Çorbamızın da coğrafi işaret onayının müjdesini kahramanmaraş halkına vereceğiz.”dedi.

NBÜL; "HEDEFİMİZ DÜNYA'YA AÇILMAK"

Paçacı Firma Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Sünbül ise üretimini yaptığı konserve paça hakkında bilgiler verirlken, ''Hedefimiz Dünyaya Açılmaktır'' dedi.  

Yönetim Kurulu Başkanı Sünbül, Üretimini yaptığı günden beri konserve paçanın memleketimizde olduğu gibi paçamızın Türkiye genelinde de rağbet görmeye başladığını belirten Sünbül, paça hakkında şunları söyledi: ''Paçacı Konserve çorbalarının içerisinde herhangi bir katkı maddesi olmadan kavanoz içerisinde ürettiği paça çorbalarının tadı şahane olduğunu dile getirirken, bu paçaların 8 ay boyunca cam kavanoz içerisinde kendi kendini koruyan tek konserve paça olduğunu belirtti. Hedefimiz dünyaya açılarak hem ürünümüzü hemde memleketimizi dünyaya tanıtmaktır. Genç İş Adamı Emrah Sünbül, Paçalarımız sadece erişkinler için değil bebeklerin kemik gelimişine büyük fayda sağladığını, aynı zamanda paça bizim milli bir çorbamızın olduğunu ve paçayla ilgili Sayın milletvekilimiz Habibe Öçal hanımefendi zaten bunun Maraş Paça Çorbamızın coğrafi işaret onayının da çok yakın bir zaman da müjdesini vereceğini söyledi. Bundan dolayı Milletvekilimiz Habibe Öçal ve Lokantacılar Odası Başkanımız Erdal Kanbur’a emeklerinden dolayı teşekkür ederim.'' şeklinden ifade etti.

HABER-FOTO: MELİHA KÜÇÜKÖNDER

Editör: Haber Merkezi