Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, milli sporculara ortaöğretimde de yüzde yüz burs imkanı tanıyacak protokolü imzaladıklarını söyledi.

Bakan Kasapoğlu Twitter üzerinden yayınladığı mesajda: “Ortaokul ve lise öğrencisi başarılı milli sporcularımızın Özel Öğretim Derneği’ne üye kurumlarda %100 burslu eğitim görmelerini sağlayacak protokole imza attık. Tüm çabalarımız Türk Sporu İçin…” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlerin ve sporcuların evi olduğunu belirten Kasapoğlu, “Geçtiğimiz süreçte burada çok anlamlı bir toplantıya ev sahipliği yapmıştık. Spor camiamızın tüm paydaşlarını, sporcularımızı, sporcularımızın değerli ailelerini yıllardır hasret duyduğu spor noktasında başarı gösteren arkadaşlarımız için vakıf üniversitelerimizde sporcu bursu çalışmasını akdetmiştik. Hamdolsun o mutabakatlar sonucu bu yıl çok güzel sonuçları hep birlikte elde ettik.” dedi.

Üniversitelerde burslu eğitim gören öğrencilerle ilgili çalışmanın geldiği aşamaya ilişkin önemli bir toplantıyı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrifleriyle gerçekleştireceklerini ifade eden Bakan Kasapoğlu, şöyle devam etti: “Sporcu önemli bir alın teri önemli bir emek harcıyor, bu çerçevede tabii ki okul, ders ve gerekli ölçüde vakit ayırma noktasında doğal olarak bir sıkıntı yaşıyor. İşte bu sorunu ortadan kaldırmak, bu çerçevede ‘ben okula mı devam edeyim, spora mı devam edeyim’, ikilemini bertaraf etmek noktasında başlatılan bu adım inşallah bugünkü sözleşmeyle birlikte daha farklı bir noktaya gelecek. İnanıyorum ki bu süreci el birliğiyle çok çok daha yukarılara taşıyacağız. Hem sporu hem eğitimi bu anlamda hedef belirlemiş gençlerimizle bu ülkenin aydınlık yarınlarına daha güçlü bir şekilde yürümüş olacağız.” “Sporcu bursluluk kapsamını sadece üniversitelere değil ortaokul ve liselere birlikte yaymış olacağız” ifadelerini kullandı.

Vakıf üniversitelerinin ardından milli sporculara ortaöğretimde de yüzde 100 burs imkanı sağlayan bu gelişmeyle sporu bir hedef olarak belirleyen gençlerin iyi derecede eğitim alması hedefleniyor.

Bakan Kasapoğlu konuyla alakalı “Sporcu bursluluk kapsamını sadece üniversitelere değil ortaokul ve liselere yaymış olacağız” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Milli sporcu artık tam burslu” şeklinde sloganları olduğunu hatırlatarak, “Bugün şunu mutlulukla ifade ediyorum, milli sporcu artık ortaöğretimde de lisede de tam burslu. Sporcularımız için milletimiz için hayırlı uğurlu olsun” diyerek konuşmasını tamamladı. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi