Kadınlar, halkın en fedakar, çalışkan ve üreten bireyleridir.

Toplumlara bakıldığında hırpalanan, kötü davranılan ve aşağıla­nan birey olan kadın Son zamanlarda yaşanan olaylar bizleri derinden üzmüştür.

Özellikle Kadına Şiddet ve Kadın Ölümleri…

Bu Noktada Kadınların sesinin gür çıkması için bir güneş doğması lazımdı…

Mevlana ne güzel söylemiş: Ay doğmuyorsa yüzüne, Güneş vurmuyorsa pencerene, Kabahati ne güneşte ne de ay da ara!

Gözlerindeki perdeyi arala!

Evimiz gelmek isteyen misafire açıktır...

"Benim Evim Türkiye’dir." Diyor iyi Partinin güneşin kadınları…

Kahramanmaraş’ın da Parlayan Güneş’i İl Kadın Politikalar Başkanı Av. Büşra Telli, hem kadınların güvenini hemde insanlara yaklaşımı ile tam bir siyaset kadını.

Kendisi Avukat ve kadın haklarının bilincini insanlara izah eden biri.

Tek başıma bir kadınım deyip, asla bir kenara çekilmeyen davasının peşinde bir Avukat.

Kurtuluş Savaşı esnasında, cepheden cepheye koşan, şehit ve gazilik unvanı alan, gözünü kırpmadan, ‘önce vatan’ diyen anaların karşısına mahşer günü başım dik çıkmalıydım diye bilen bir Güneş’in kadını…

Türk kadınının en belirgin özelliğinin vefası ve fedakarlığı olduğunu unutmamak lazım.

Geçtiğimiz günlerde Gazetemize Kadın teşkilatı ile geldi ve çalışmalarını bizlere anlattı.

Partisi için ve bil hassa Mesleğinin vermiş olduğu tecrübe ile birlikte Kadınların Özgürlük haklarının çevresine anlatan, özellikle son zamanlarda yaşanan Kadın Cinayetlerine dur denilmesi için çalışıyor.

Yeri geldiğinde cephede savaşmış, yeri geldiğinde cephe gerisinde savaşa destek olmuşlardır, Savaş ardından ülkenin kalkınmasında da kadınlarımız, en ön saflarda yerlerini almıştır.

Bunu fark eden Atatürk, ülkenin kalkınmasında kadının yerini ve önemini vurgulayarak 1934 senesinde pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını kazandırmıştır.

Kadın elinin değdiği yerde başarı kaçınılmaz olduğu bir gerçek.

Bu balamda Güneşin Parlayan Kadını İyi parti Kahramanmaraş Kadın Politikaları Başkanı Av. Büşra Telli başarıya odaklı bir Başkan.

Özellikle kadın emeğine yönelik çalıma ‘’Güneş’in Kadınları Projesi’’ni hayata geçirme çabasında.

Türkiye genelinde başlatılan ve özellikle Kahramanmaraş adına önemli bir değer olan Güneşin Kadınları Projesi ile Kahramanmaraşlı kadınları iş hayatında kolaylıklar sağlayacaklar.

Kısacası Kadınların iş hayatına açılması, öz güvenle çalışması yönünde Pazar oluşturacaklar…

Bunun ön hazırlığını yapmışlar ve durmadan da geliştiriyorlar.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çocukların gelişimi gibi konularda da orta ve uzun vadeli katkıları olacak proje sayesinde ekonomik özgürlüğünü kazanan kadınların, hukuken sahip oldukları haklarını bilmesi, araştırabilmesi ve onlara sahip çıkması konularında zaman içinde daha güçlü olması hedefleniyor.

İYİ Parti Kadın Politikaları olarak Genel Başkan Meral Akşener’in önderliğinde geliştirilen projenin, kadınların güçlendikçe başarabilecekleri konusunda en iyi örnek olacağını düşünüyorum.

Proje orta ve uzun vadede farklı sosyal getirileri olacak bir çalışma olarak planlanmış.

Bununla da kalınmamış, Whthsaap grubu ile Sessiz Kadınlarımıza Umut olmaya çalışıyorlar.

Kırsala açılıp Kadınların sorunlarına ortak olacaklarını ve özgürlük haklarını anlatarak hür olduklarını hatırlatmaya çalışıyorlar.

Her türlü alanda büyük başarılar sergileyen kadınların, siyasette de en az erkekler kadar olanaklara ve eşit haklara sahip olması gerektiğini düşünüyorum.

Her geçen gün artan kadına şiddet ve baskı olaylarını azaltmak da yine kadınların siyasette etkin biçimde görev almasıyla sağlanabilir, kadınların gücünü ve enerjisini dalga dalga Türkiye’nin her yerine ulaştırma potansiyeline sahip Güneşin kadınlarını tebrik etmek lazım.

Türkiye’de ve dünyada kadınların erkeklerle eşit koşullarda ve insanca yaşama isteğinin giderek güçlendiği bir dönemde olsak da kadınların haklarına yönelik saldırılar görülür bir şekilde artmaktadır düşüncesindeyim.

Kalın Sağlıcakla…