Yiyen, “Covit-19 Tedbirleri doğrultusunda kulüpler Federasyon tarafından bilinçlendirilmezken 4 sahada Lisans ve Covid-19 Test bilgisi doğrultusunda maçlar en az 25 dakika sarktı” dedi.


Kahramanmaraş Kümbetspor Futbol Şube Sorumlusu İlker Yiyen, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; “Pandemi dolayısı ile bir sezonu pas geçen amatör futbolda perdeler bu hafta açıldı. Cumartesi günü ilk maçla başlayan amatör futbolda heyecan mağduriyete büründü. 2021-2022 Futbol sezonunda amatör liglerde uygulanacak olan esaslar ile ilgili olarak Kahramanmaraş Amatör Sor Kulüpleri Federasyonu, TFF İl Tertip Komitesi bu konuda kulüplere bilgi vermezken, kulüpler ise ligin başlangıcında mağdur olarak sahada yer aldı. Batıpark Futbol Sahasında Kümbetspor- Nahırönü Dumlupınarspor, Doğuket Futbol sahasında Kahramanmaraşspor Amatör-Hartlap Köyü Ali Doğanspor arasındaki maçlar Esamel Listesi yanında Covid-19 test bilgisi PCR kart ve aşı kartı görüntü çıktısı almadığı için müsabaka rötarlı başladı.

Amatörlerin beklediği 2021-2022 sezonu amatör liglerle ilgili sezon takvimi, gruplandırma, oyuncu değişikliği sayısı ve Covid-19 salgın hastalığından dolayı müsabakalarla ilgili esaslar belirlendi. Sezon uygulaması ile ilgili olarak Kahramanmaraş amatör spor kulüpleri federasyonu, TFF İl Tertip Komitesi bu konuda kulüplere bilgi vermezken kulüpler mağduriyeti sahada yaşadı. Futbolda saha içi değişen kuralları Kahramanmaraş hakem camiası kulüpler toplayarak bilgi paylaşımında bulunmuştu. Kahramanmaraş amatör spor kulüpleri federasyonu ise resmi sitesinde ücret uyarısı yaptı. Uyarıda transferde yapılacak ücretin TFF tarafından bir miktarını düşürüldüğü duyurusunu yaptı. Dulkadiroğlu Belediyesi Gençlik Merkezi Konferans salonunda, değişen oyun kuralları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. İl Hakem Kurulu tarafından yapılan toplantıya kulüp yöneticileri, antrenörler ve futbolcular ile birlikte Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyon ve Türkiye Futbol Antrenörler Derneği Kahramanmaraş Şubesi (TÜFAD) katılım sağladı. Kahramanmaraş İl Hakem Kurulu, Şaban Nedirli Değişen Oyun Kuralları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ise, Covid-19 pandemi tedbirleri ile alakalı ve lig başlangıcıyla alakalı herhangi bir ilgi paylaşımı yapmadı” dedi.


Yiyen, açıklamasının sonunda ise, “Oyuncu değişiklikleri, müsabaka planlaması, aşı takvimi ve PCR test durumları gibi konularda TFF tarafından yayınlanan uygulama esasları dahilinde amatör heyecanı yeniden başlatmayı arzu edilirken bu konuda Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ise sınıfta kaldı. Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ise Basın Sözcüsü gibi Medya ayağı oluşturmasına rağmen Ne medyada bir duyuru yayınlandı neden kulüplere bir toplantıda aktarıldı. Mağdur olan Kulüpler ise maçın başlaması için evrak hazırlamak ve liste doldurmakla meşakkatli bir durum yaşarken bu konuda kulüpler ASKF’den bu konuda herhangi bir açıklama almadıklarını belirtti” değerlendirmesinde bulundu. (HABER: MUSTAFA KÖMÜ)

Editör: Haber Merkezi