Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin turizm alanlarında gerçekleştirilen çalışmalar önemli bir potansiyeli ortaya çıkarıyor. Gerek altyapı ve ulaşım gerekse üst yapı çalışmalarıyla şehrin önemli değerleri gün yüzüne çıkıyor. Bu kapsamda Onikişubat Tekir Mahallesi'nde bulunan, şehrin saklı cenneti olarak ifade edilen Yeşilgöz'de çok önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Daha önce bakım-sızlıktan dolayı şikayetlere konu olan tesis Büyükşehir Belediyesi'nin başlattiği çalışmalarla bambaşka bir çehreye büründü.

Güngör'den Davet

Tamamlanan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Tekir Mahallemizde bulunan Yeşilgöz, şehrimizinçok önemli bir doğal mirası. Buranını bakımsızlığı ile ilgili şikayetler alıyorduk. Alanın Büyükşehir Belediyesi'ne devrini gerçekleştirdik ve çalışmalara başladık. İlk olarak bölgeye ulaşım sağlayan yolu tamamen yeniledik. Ardından Yeşilgöz civarında çevre düzenlemelerimizi tamamladık. Çalışmalarımızı büyük beğeni kazandı. Yeşilgöz, yenilenen yüzüyle yaza hazır. Çevre şehirlerden tüm yerli ve yabancı turistleri bölgeye, bu doğal güzelliği görmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Restoran Yapılıyor

Bölgede 2. Etap çalışmalarının da Bölgede 2. Eta basladığını belirten Baskan Hayrettin Güngör, “Yürüyüş yolları, dinlenme ve oyun alanlarıyla tamamen yenilediğimiz Yeşilgöz'de 2. etap çalışmalarımızı da başlattık. Ziyaretçilerin yeme içme ihtiyaçlarını karşılaya-bileceği bir restoran inşa ediyoruz. Bölgenin dokusuna uygun bir proje olacak ve bu çalışmamız da büyük beğeni toplayacak. Şimdiden şehrimize hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi