Mimarlar Odası Genel Kurulu, Ankara’da yoğun katılımla gerçekleşti. ‘Mimarlar Birlikte’ ve ‘Çağdaş Demokrat Toplumcu Mimarlar’ grubu adı altında iki liste ile gidilen seçimi Çağdaş Demokrat Toplumcu Mimarlar grubu kazandı.

Demokratik, seviyeli ve çekişmeli geçen seçim hareketliğini değerlendiren Mimarlar Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Emre Kaçamaz hangi grup kazanırsa kazansın, kazananın mimarlar olduğunu belirtti. Geçen hafta sonu genel kurul delegeleriyle Ankara’da bulunduklarını ve seçime büyük bir hareketlilik getirdiklerine değinen Mimarlar Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Emre Kaçamaz yaptığı açıklamada Kahramanmaraş Şubesi olarak genel merkez yönetim organlarına Kahramanmaraş’tan bir isim önerdiklerine dikkat çekti.

‘Mimarlar Birlikte’ grubuyla girdikleri seçimi kazanamasalar da oluşturdukları hareketlilikle, değişimin sinyallerinin verildiğine vurgu yapan Başkan Kaçamaz ; “Biz her zaman odaların meslek ahlakını, disiplinini, dayanışmasını, mimarların iş ve yaşam refahına katkı sunacak projeler üzerinde çalışmasının, mimarların sorunlarına eğilmesinin ve bununla birlikte kent suçlarıyla çevre sorunlarıyla da ilgilenmesinden yanayız.”  dedi.

Başkan Kaçamaz; “Odaların günlük siyasetin içerisinde olmasının, odalar ve mesleğimiz için yararlı bir davranış olmadığını düşünüyoruz.

Dolayısıyla artık örgütün yandaş veya karşı taraf olarak ayrım yapmaması gerektiğini, bu olayların artık seksenli yılların siyasi ortamında kaldığını , bizim gibi düşünen meslektaşlarımızın böyle bir ayrım yapmadığını, tamamen mesleğimiz ve meslektaşımız üzerine konuşulması gerektiğini her zaman ve her platformda dile getiriyoruz.

İhtiyaçlarımıza artık cevap vermeyen, çeyrek asırdır gündemden düşmemesine rağmen hiçbir mesafe katedilemeyen meslek yasamızın bir an önce değişmesi için harekete geçmemiz gerekmektedir. Çalışma grupları oluşturarak yasanın altını dolduracak çalıştaylar düzenleyerek raporlarımızı kanun yapıcılara teslim etmemiz gerekmektedir.

Bu vesile ile 47. Dönem Yönetim Kurulumuza da teşekkür ediyorum. 48. dönemin tüm meslektaşlarımıza ve ülkemize başarılar getirmesini diliyorum.” dedi.

Başkan Kaçamaz ayrıca; Genel merkez seçimlerinin ardından Mimar Sinan Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Kahramanmaraş Piazza AVM’de ‘Sinan, Cennet Mekan ’ sergisi açtıklarını ve sergiye gösterilen ilgiden de mutlu olduklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi