Karamanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un kente kazandırdığı değerlerden birisi olan ve 2018 yılında faaliyete geçirilen ve her yıl geliştirilen kayak merkezinde, yeni sezon için bedesten çarşı, bungalov evler ve sosyal tesis inşatlarına başlandı.

Kent merkezine 13 kilometre uzaklıktaki 2 bin 300 rakımlı kayak merkezinde bulunan 7 kilometrelik kayak pisti, özellikle Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgesine hitap ediyor.

Hizmete girdiği günden bu yana binlerce kişiyi ağırlayan tesislerin rağbet görmesi sonrasında, konaklama ve alışveriş tesisleri yapımı için harekete geçildi. Eylül ayında temelleri atılan inşaatlar yükselmeye devam ederken tesislerin yeni sezona yetiştirilmesi hedefleniyor.

150 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı

Kayak merkezi yılda 150 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Bölgenin daha önce oluşturulan altyapı doğrultusunda kış turizmine ve kış sporlarına daha fazla ev sahipliği yapması için çalışmalar sürüyor.

10 iş yerinin olacağı bedesten çarşı, sezona hazır hale getirilecek. Bunun yanında, diğer taraftaki kayak merkezimizde sosyal alanları ve pistlerin oraya, 25 bungalov ev ile bir sosyal tesis yapılacak.

Kayak merkezi bölgede yaklaşık 10 milyonluk bir nüfusa hitap ediyor. Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Hatay'dan Mersin'e kadar olan bölgede bu kadar yüksek rakımlı ve sezonu uzun bir kayak merkezi bulunmuyor.  

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi