Yazıcıoğlu davası yine ertelendi

Helikopter teknisyeni mahkemede itiraf etti

Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklardan bazıları katıldı, farklı davalar nedeniyle cezaevinde bulunan aralarında FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanına suikast timinde yer aldığı gerekçesiyle mahkum edilen ve bu dosyanın da sanıkları olan Davut Uçum ile Aydın Özsıcak'ın yer aldığı 4 sanık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Mahkeme Başkanı, önceki celse tanık olarak dinlenmesine karar verilen Erol Yıldız'ın vefat ettiğine ilişkin medyada haberler yer aldığını ancak nüfus kaydına ölüm bilgisinin işlenmediğini ve diğer tanıkların hazır edildiğini kaydetti.

Mahkeme Başkanı, "silahlı terör örgütüne üye olma", "yalan tanıklık" ve "suç uydurma" suçlarından cezalandırılması istenen dosya sanıklarından Ünal Kurt'un, dönemin özel yetkili savcılığına gizli tanık olarak verdiği ifadesinde, "Kaşif Kozinoğlu'nun kendisine bir çanta verdiğini içerisinde önemli bilgilerin yer aldığını iddia ettiği çantayı Yazıcıoğlu'na verdiği ve yanında iki korumasının bulunduğu" yönündeki ifadelerini hatırlatarak, tanığa söz hakkı verdi.

Y.Y, Ünal Kurt'u tanımadığını belirterek, "Benim görevde olduğum sürece böyle bir şey gerçekleşmedi. Muhsin başkanın böyle gizli işlerin içinde olduğunu düşünmüyorum. Güvenlik açısından içinde ne olduğunu bilmediğimiz çantayı almayız. Buna benzer bir olay yaşanmadı. Doğru bulmuyorum böyle ifadeleri." dedi.

++++++++++

DURUŞMA SALONUNDA GERGİNLİK

Sanık Davut Uçum'un savunması sırasında hakaret içerikli beyanları nedeniyle sanık Uçum ve taraf avukatları arasında tartışma yaşandı.

Mahkeme Başkanı, uyarısını dinlemeyen sanık ile 3 taraf avukatının salondan çıkarılmasına karar verdi.

Diğer sanıklar da, suçsuz olduklarını öne sürerek beraat talebinde bulundu.

Yaklaşık 13 saat süren duruşma,  Cumhuriyet Başsavcılığındaki ana soruşturma dosyasının akıbetinin sorulması ve bazı tanıkların gelecek celsede dinlenmesine karar verilerek, 5 Ekim 2022’ye ertelendi.

Çayır: "Yazıcıoğlu'nun helikopter bakımları yapılmamış"

Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş'ta görülen duruşmasından dönen Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır yaptığı açıklamada, helikopter teknisyeninin itirafta bulunduğunu söyledi.

Çayır, "Helikopter şirketinin teknisyenini mahkemede dinledik. Hayretler içerisinde kaldık. Günü geçmiş, mutlak anlamda servise gitmesi gereken ve değişmesi gereken parçalar servise gitmemiş. Bakımı geçmiş bir helikopteri uçuşa yönlendirmişler" dedi.

Sivil Havacılığın bakımı yapılmamış bir helikoptere nasıl uçuş izni verdiğini de anlamadığını aktaran Çayır, "Helikopterin bakımlarının yapılmadığını bugün Kahramanmaraş'ta mahkemede olan teknisyen K.K., itiraf etti. Teknisyen, 'uçarken helikopterin bakım zamanları da geçmişti' diyor. Gün boyu kayda değer ve sonucu etkileyecek bir gelişme yaşanamadı. 13 yıldır sonuca götürecek bir şey göremedik" diye konuştu.

"Bazıları, faile meçhul gitsin beklentisinde"

13 Yıl önce BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içerisinde olduğu helikopterin düşmesi olayıyla ilgili bazı kesimlerin faile meçhul beklentisinde olduğunu anlatan Çayır, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Neden işin üzerini örtmeye çalışıyorsunuz. Sorular gittikçe çoğalıyor. Mahkeme suikast davasını görüyor olsa yaşanan olayda farklı boyuta gider. Bugün imamla papazın masalını dinledik. Gerçekten yaşananlar üzüntü verici esas ve gerçeğe ilişkin hiçbir şey yok. Sanıyorum birileri bu davayı bir an önce kapatmak istiyor".

Kırşehir teşkilatında İl Başkanı Şevket Göçmen, Merkez İlçe Başkanı Ömer Yeşil ve Nizam-I Alem Ocakları Başkanı Zafer Ateş ile bir süre sohbet eden Çayır, Kırşehir'den ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi