Araştırmacı Yazar Ali Avgın, ‘Germanicia Güzeli’ adlı yeni romanını, Eğitimci Yazar Zekeriya Çakabey ise yeni kitabı ‘Yanlızlığa Düşen Cemre’ kitabını ziyaretini yaptığı Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen’e imzalayarak takdim ettiler. Yazarları makamında kabul eden Gökşen, onlarla sanat, edebiyat ve eğitim üzerine sohbet gerçekleştirdi ve yazarları tebrik etti.

Daha önce Çakabey Hoca mahlasıyla “Vişne Reçelini Hiç Sevmem” adlı ilk hikâye kitabını çıkaran Zekeriya Çakabey, 0n hikâyeden oluşan ikinci kitabı olan “YALNIZLIĞA DÜŞEN CEMRE” adlı kitabıyla yeniden okuyucuların karşısına çıktı. Şiir, deneme ve tiyatro türünde çalışmaları olan Eğitimci Yazar Zekeriya Çakabey’ in son hikâyeleri eğitim, hastane, yol boyu ve cezaevi konularından oluşmaktadır. Kırmızı Leylek Yayınlarından çıkan kitap 126 sayfadır.

Araştırmacı Yazar Ali Avgın’ın ‘Germanicia Güzeli’ adlı yeni romanı Yediveren Eftelya yayınevi tarafından yayımlandı, satışa sunulan kitaba internet kitapevlerinden ulaşabilirsiniz.

Ali Avgın kimdir?

1958 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketi Kahramanmaraş’ta tamamladı. 1980 yılında Adana İktisadi Ticari İlimler Akademisi Maliye Muhasebe bölümünden mezun olarak çalışma hayatına başladı.

Birçok kültürel oluşumda ve derneklerde görev aldı. Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Genel Sekreteri, Kahramanmaraş Edebiyat Sanat Derneği yönetim kurulu üyesi, Kahramanmaraş Hz. Mevlana Kültürünü ve Türk Tasavvuf Musikisi ve Folklorunu Araştırma ve Yaşatma Derneği ve Kahramanmaraş Musıki Derneği mensubu olarak derneğin faaliyetlerinde neyzen olarak devam etmektedir.

Kahramanmaraş’ta çıkan gazete ve dergilerde, internet haber sitelerinde, araştırmacı-yazar olarak, köşe yazıları yazmaya devam etmektedir.2017 yılında yayınladığı, okuyucularından büyük ilgi gören “Han Duvarları / Kalbe Düşen Kor” isimli romanından sonra, 2018 yılında “Kayıp Sevda / Yasaklı Yılların Gizemli Aşkı” romanını yayınladı. Uzun süredir üzerinde çalıştığı, Maraş Mevlevihanesi araştırmalarını; KSÜ öğretim görevlisi Mesut Bilginer ile birlikte “Hz. Mevlana, Mevlevilik ve Maraş Mevlevihanesi “isimli araştırma kitabında toplayarak okuyucularıyla buluşturdu. Ali Avgın evli ve üç çocuk babasıdır. (HABER: YASEMİN YÜZBAŞIOĞLU)

Editör: Haber Merkezi