İŞTE O MESAJ

18 Mart Çanakkale Zaferi, hür ve bağımsız yaşama kararlılığının en veciz örneklerinin sergilenmiş olduğu, tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biridir.

Bu destan memleketin her köşesinden vatan uğruna bir araya gelerek Çanakkale’de buluşan, zor şartlarda savaşan, azim ve kararlılığıyla dönemin teknolojik olarak güçlü ve donanımlı işgal kuvvetlerine karşı koyan ve esaret altında yaşamaktansa ölmeyi göze almış olan bir milletin hafızalardan silinmeyecek başarısıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki şanlı ordumuz, 18 Mart 1915 Çanakkale Savaşıyla tarihe; “Çanakkale Geçilmez!” sözünü altın harflerle yazdırmış ve tarihin akışını değiştirmiştir.

Aziz Hemşehrilerim,

Üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şahadet ve gazilik mertebesine yükselen, ismi bilinen ve bilinmeyen tüm kahramanlarımızın bugünkü nesillere armağanıdır.

Milletimiz de bu şuurla, şehitlerimiz ve gazilerimize olan minnet duygusunu daima hissetmiş, bu günleri onlara borçlu olduğumuzu da hiçbir zaman unutmamış, unutmayacaktır.

Millet olarak üzerimize düşen yegâne görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan bu vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması için birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içinde verilen mücadeleyi idrak etmek, gelecek nesillere de bu bilinci aktarmak olmalıdır.

Şehitlerimizden miras kalan bu mukaddes emaneti asla yere düşürmemek, şehitlerimizin fedakârlıklarıyla kazanılmış bu vatan toprakları üzerinde yeni bir gelecek inşa ederek çok daha da yükseklere taşımak da ortak sorumluluğumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’mizin 107. yıl dönümünü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Editör: Haber Merkezi