“Ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz üretim faaliyetinin sürekliliği ve katma değerin yükselişi adına birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Fuar'da emeği geçenlere, üreticilerimize, çiftçilerimize ve yetiştiricilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum diyen Başkan Görgel, Bu yıl 7.’si düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı’nın üreticilerin bilgi ve becerilerini artıracağını belirterek “Bu fuarlar alıcı ile satıcının bir araya geldiği fırsat zamanlarıdır. Bu fırsatları iyi değerlendirerek biz de üzerimize düşen her işi en iyi şekilde yapmak için uğraşıyoruz. Zaten devletimiz tarıma büyük destekler sağlıyor. Biz de imkânlarımız dahilinde çiftçimizin her zaman yanındayız” dedi.

“TANITIM İÇİN ÖNEMLİ”

Fuarın Kahramanmaraş’ın tanıtmak için önemli bir etkinlik olduğunu kaydeden Ak Parti İl Başkanı Görgel, “Sadece bu fuarı değil Kahramanmaraş’ta yapılan bütün etkinlikleri şehrimizi tanıtmak için bir fırsat olarak görüyoruz. Zaten bizim bu şehir için yaptığımız hizmetler Kahramanmaraş’a gelip görmeyenlerin dahi basından takip edebileceği büyüklükteki hizmetlerdir. Fakat bunları gelip yerinde görmeleri bu fuarlar vesilesiyle oluyor” diyerek fuardan üreticiler ve tüccarlar adına da önemli beklentileri olduğunu dile getirdi. Görgel, “Yetiştirdiğimiz her ürünün zamanında tanıtımının yapılması çok önemli. Şeker pancarının, çileğin, Elma’nın, Pamuğun, mısırın, buğdayın ve birçok tarım ürününün Kahramanmaraş’ta yetiştirildiğini bilmeli, bir arayış içine girmemeli. Hangi ürün Kahramanmaraş’ta yetişiyor, bilirse nakliye masrafına da girmeyeceği için daha hesaplı alabilir” diye konuştu.

Fuar'da emeği geçenlere, üreticilerimize, çiftçilerimize ve yetiştiricilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum diyen Başkan Görgel, Bu yıl 7.’si düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı’nın üreticilerin bilgi ve becerilerini artıracağını belirterek “Bu fuarlar alıcı ile satıcının bir araya geldiği fırsat zamanlarıdır. Bu fırsatları iyi değerlendirerek biz de üzerimize düşen her işi en iyi şekilde yapmak için uğraşıyoruz. Zaten devletimiz tarıma büyük destekler sağlıyor. Biz de imkânlarımız dahilinde çiftçimizin her zaman yanındayız” dedi.

“MİLLİ DÜŞÜNCE VE YERLİ ÜRETİM GELECEĞİMİZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Yaşamın kaynağı toprak ve tarım, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli konulardan biridir diyen Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, “Bölgesel ve ulusal düzeyde organize edilen Tarım fuarında, üreticiler her türlü tarımsal faaliyetlerini ve ürünlerini sergilemektedirler. Bu sayede hem yeni teknolojilerin transferi, hem de ürünlerin pazarlanması sağlanmaktadır. Milli düşünce ve yerli üretim geleceğimiz açısından çok önemli. Bu noktada yüksek katma değer sağlayacak projelere öncelik veriyoruz. Tarımsal üretim politikasına, bütüncül bakış açısıyla yaklaşıyoruz. Tarım sektörünün en önemli sacayağı planlama ve stratejidir. Yarını bilmiyor ve tahmin edemiyorsanız, maça 1-0 geride başlıyorsunuz demektir. Daha iyi bir strateji geliştirebilmeniz için, sizin daim olan verilere hâkim olmanız lazım. Bu yüzden dünü, bugünü ve yarınımızı iyi bilmeliyiz. Bu yönde çalışmalarımıza başladık. Bu tarım Fuarı şehrimizin ve çevre illerin üretimi açısından çok önemli. Toprağı nakış nakış işleyip, meralardaki, ağıllardaki canların peşinden koşturup, bağda bahçede alın teri döküp ürettikleri ile sofralardaki tabakları boş bırakmayan, kendi geçimini sağlamaya gayret ederken, kendi mesuliyetlerini yerine getirip milletinin karnını tok tutmaya çalışanların günü bugün" ifadelerine yer verdi. (HABER: İLKER YİYEN)

X

Editör: Haber Merkezi