Pandemi dolayısıyla şu anda derslerin üniversitenin bütün bölümlerinde her hangi bir aksaklığa mahal vermeden devam ettiğini belirten Rektör Can, "Uzaktan eğitimin gerektiğirdiği tüm alt yapı hizmetlerini üniversite olarak önceden hazırlamıştık. Hiç bir öğrencimizi mağdur etmeden, eğitim öğretim yürüyor." dedi. 

Mart 2020'den itibaren pandeminin eğitimi etkilediğini vurgulayan Can, Sütçü İmam Üniversitesi olarak Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından kendilerine gelen talimatlar çerçevesinde çalıştıklarını söyledi.

Uygulamaları dersler hariç hepsini uzaktan işlediklerini ve öğrencilerimizin hiç bir dersten geri kalmasını istemediklerini anlatan Can şunları kaydetti:

"2019-2020 Bahar döneminde uzaktan eğitimle 6 bin 211 ders yürütüldü. Bunların 6 bin 106'sı, akseron olarak diğer 315'lik kısmı ise canlı olarak yürütüldü. Bu dönem ise canlı ders sayımızı 2-3 kat daha arttırdık ve daha fazla canlı ders yapmaya başladık. Derslere katılan öğrenci sayımız şu an 36 bin 89 kişi oldu. Bizim mevcut öğrenci sayımızda zaten bu şekilde. Uzaktan eğitime bütün öğrencilerimizin katılım sağladığını gösteriyor. Bu öğrencilere ise 9 bin 907 öğretim üyesi ders veriyor. Burada 14 bin 384 ödev aktivitemiz bulunuyor. 3 bin 684'te eğitim videosu sisteme yüklenmiş. 218 bin 920 defa bu videolara erişim sağlanmış. Bu ortamda 31 bin materyal de öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. Buna da 856 bin erişim gerçekleştirildi."

Rektör Can daha sonra şöyle konuştu:

"Biz üniversite olarak diğer üniversitelerde yapılan çalışmaları da takip ediyoruz. Şu anda öğrencilere en aktif şekilde ulaşan üniversitelerden birisiyiz. Ben tüm hocalarıma ve öğrencilerimizi de teşekkür ediyorum. 2020-2021 öğretim yılında ise bir önceki yıla göre daha etkili ve işlevsel hizmetler vermeye çalışıyoruz. Önceki dönemde kazandığımız online tecrübeler doğrultusunda, o dönem yaşanan küçük aksaklıkların yaşanmaması için geliştirmeler yaptık. Bu dönem vizeler online olarak yapıldı ve Ocak ayında final sınavları yapılacak. Öğrencilerimiz şu anda sistemi nasıl kullanacak, ödevini nasıl yapacak ve plan program nasıl biz bunlarla ilgili aktif şekilde çalışıyoruz. Öğrencilerle sürekli bilgi alışverişinde olarak, bu süreçte onların dersten geri kalmadan kazanım elde etmeleri için gayret sarf ettik. "

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi