Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in okulların 6 Eylül’de açılacağını açıklamasının ardından hazırlıklarını hızlandıran Kahramanmaraş kırtasiye esnafında, okulların açılacağı eylül ayı öncesi umutlu bekleyiş sürüyor.

21 yıldır kırtasiye sektöründe faaliyet yürüten Hakan Apaydın: “Covid-19’dan dolayı her sektörde olduğu gibi bizlerde bir takım sıkıntılar yaşadık. Pandemiden en çok etkilenen esnaflardan biriyiz. İşimiz doğrudan okulla bağlantılı olduğu için kayıplarımız var. Temennimiz okulların açılması ve hayatın normale dönmesi.” ifadelerini kullandı.

“Okulların açılmasına sevindik”

Salgından dolayı yaklaşık iki yıldır ciddi anlamda sıkıntılar yaşadığını ifade eden bir diğer kırtasiyeci Mustafa Narlı ise: “Zor geçen bir sürecin ardından Okulların açılması bizleri gayet memnun etti. İnşallah alınan karar bizim için hayırlı olur.” Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in okulların 6 Eylül’de açılacağını açıklamasının ardından hazırlıklarını hızlandıran Kahramanmaraş kırtasiye esnafında, okulların açılacağı eylül ayı öncesi umutlu bekleyiş sürüyor.

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde Hedef Kırtasiye işletmecisi Hakan Apaydın: “Covid-19’dan dolayı her sektörde olduğu gibi bizlerde bir takım sıkıntılar yaşadık. Pandemiden en çok etkilenen esnaflardan biriyiz. İşimiz doğrudan okulla bağlantılı olduğu için kayıplarımız var. Temennimiz okulların açılması ve hayatın normale dönmesi. Aşılamadan sonra insanlar artık yavaş yavaş normale dönüyor. Okullar 6 Eylül’de açılacak. İnşallah okulların açılmasıyla iyi bir sezonu geçiririz.”ifadelerini kullandı.

“Okulların tekrar kapanmasından endişeliyiz”

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi olarak görüşlerini aldığımız bir diğer kırtasiyesi Mustafa Narlı ise: “Geçen yıldan elimizde kalan ürünlerimiz bitirmeye çalışıyoruz. Okulların tekrardan kapanması durumunda ürünlerin elimizde kalmasından çekiniyoruz. Çünkü ilerde ne olacağı belli değil. Bu konuda endişeliyiz.” Dedi.

Onikişubat ilçesinde Çınar Kırtasiye olarak hizmet verdiklerini kaydeden Narlı:  “Geçmiş dönemden kalan stoklarımız dururken gelişen zamana uygun olarak yeni ürünlerde getiriyoruz.Haliyle masrafımız artıyor.Salgın döneminde büyük zararlarımız oldu.Kırtasiyeci olarak okul için hazırlık içerisine girdik. Fiyatlarda gerçekten çok ciddi bir artış var. Bu gidişat nereye kadar gidecek bilmiyorum. Birçok zincir AVM kırtasiye ürünü satıyor. Bu da bizleri mağdur eden bir başka sebep. Yetkililerin bu konuyla ilgilenmesi en büyük arzumuz.Hakkımızda hayırlı olur inşallah.”

Gökhan Dökücü

Editör: Haber Merkezi