Programa, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Dr. Serdar Çam, Vali Ömer Faruk Coşkun,  Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, TİKA Başkanı Serkan Kayalar, Kahramanmaraş Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdullah Eren katıldı.

Programda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Dr. Serdar Çam, kültürel alanda yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek “Ülkemiz’de yapılan bu çalışmaların ciddi bir akademik boyutu var. Son yıllarda yapılan özel programlar ve uygulamalı çalışmalarla Türkiye’nin İnsani ve Kültürel İlişkileri Uluslararası alanlarda da farklı bir konuma geldi,” diye konuştu.

Ülkemizin dil, edebiyat, tarihsel birikim ve kültürel miras açısından çok zengin bir hazineye sahip olduğunun altını çizen Vali Coşkun ise programda yaptığı konuşmada  “ Ülkemizi uluslararası düzeyde eğitim ve kültür alanında temsil eden Yunus Emre Enstitüsü ve Sütçü İmam Üniversitemiz arasında imzalanan iş birliği protokolü ilimiz için önemli bir kazanım olacaktır, protokolün hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 


 

Sütçü İmam Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen protokol, Kahramanmaraş Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can tarafından imzalandı.

Editör: Haber Merkezi