Gazeteci Ömer Faruk Salman’ın moderatörlüğünü yaptığı “Gündeme Dair” programına konuk olan Eliaçık, TÜMKİAD’ın Kahramanmaraş’ta ki çalışmalarıyla ilgili de bilgi verdi. TÜMKİAD’ın Kahramanmaraş’ta bir buçuk yılı devirdiğini ve gelinen süreçte birlik beraberliğin çok açık temsilcisi olduklarını söyleyen Eliaçık, TÜMKİAD’ın kimseden korkmadan, belli bir gücün etkisine girmeden, belli bir tarafın altında eğilmeden dimdik duran bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

“DOĞRU YOLDAYIZ”

Bugün almış oldukları tepkilerden dolayı doğru yolda olduklarına inandığını belirten Eliaçık, “Bu şekilde kendimizden emin adımlarla da devam edeceğiz. Ağzınızla kuşta tutsanız sizi çekemeyen ve bu arkadaşta nereden çıktı diyen, bu dernek nereden çıktı 1.5 yılda bizim üzerimize çıkıp adından söz ettiriyor diyenler olacaktır. Eleştiriler öncelikle şahsımın, sonrasında ise derneğimin gelişmesi için oldukça önemlidir. Ben hepsini tek tek takip ediyorum. Yapmış olduğumuz bir etkinliğe yazılan yorumlarda kendi eksikliğimiz ve hatamızı görüyoruz.” dedi.

“AMACIMIZ HİZMET”

Eliaçık, Yeni dernekleri ve STK’ları önemsediğini ifade ederek, “Dernekler ve STK’lar bir toplumun kılcal damarlarıdır. Bunlar toplumun tabandan başlayarak gelişimine katkı sunar. Bugün 10 insanımızı kurtarırsak, bilinçlendirirsek ne fayda. Bizim amacımız önce kendimizi, sonra çevremizi bu ülkeye ve millete, Kahramanmaraş’ımıza hizmet noktasında yönlendirmek. Çünkü, TÜMKİAD bu noktada yanlış yola sapmadan devam eden babayiğitlerin yeridir. Rabbim bize inandığımız değerler uğruna doğru yolda yürümeyi nasip etsin inşallah.”

“Kısa sürede önemli işlere imza attık”

Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TÜMKİAD) Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammet Eliaçık, Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesinin dijital platformdaki yayınına konuk olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, TÜMKİAD’ın sivil toplum kuruluşlarına örnek olduğunu anlattı.

Gazeteci Ömer Faruk Salman’ın moderatörlüğünü yaptığı “Gündeme Dair” programına konuk olan Eliaçık, TÜMKİAD’ın Kahramanmaraş’ta ki çalışmalarıyla ilgili de bilgi verdi.

TÜMKİAD’ın Kahramanmaraş’ta bir buçuk yılı devirdiğini ve gelinen süreçte birlik beraberliğin çok açık temsilcisi olduklarını söyleyen Eliaçık, TÜMKİAD’ın kimseden korkmadan, belli bir gücün etkisine girmeden, belli bir tarafın altında eğilmeden dimdik duran bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

Eliaçık, A’ya gidip B’ye gitmemezlik hiçbir zaman yapmadıklarını ve herkese eşit mesafede olarak, Kahramanmaraş’ta bir sivil toplum kuruluşunun nasıl olması gerektiğini uygulayarak gösterdiklerinin altını çizerek, “Bugün almış olduğumuz tepkilerden görüyoruz ki doğru yoldayız. Bu şekilde kendimizden emin adımlarla da devam edeceğiz. Yaptıkları çalışmaların geri dönüşlerinde olumlu yorum yapanlardan ziyade olumsuz yorumları daha çok önemsiyorum. Öncelikle belirtmek istiyorum ki, biz hiç kimseyi memnun etmek için çalışmıyoruz. Çok iyi biliyorum ki, hangi tarafı memnun edersek edelim, memnun olmayan bir taraf mutlaka olacaktır. Ağzınızla kuşta tutsanız sizi çekemeyen ve bu arkadaşta nereden çıktı diyen, bu dernek nereden çıktı 1.5 yılda bizim üzerimize çıkıp adından söz ettiriyor diyenler olacaktır. Eleştiriler öncelikle şahsımın, sonrasında ise derneğimin gelişmesi için oldukça önemlidir. Ben hepsini tek tek takip ediyorum. Yapmış olduğumuz bir etkinliğe yazılan yorumlarda kendi eksikliğimiz ve hatamızı görüyoruz.” dedi.

“Hatalar ve yanlışlar düzeltilirse insanı olgunlaştırır ve doğru yola sevk eder” diyen Eliaçık sözlerine şöyle devam etti:

“Biz hatalarımızı göreceğiz ve düzelteceğiz. Ama bu hataları tekrar etmeye devam ediyorsak o zaman bizden de bir şey olmaz. Hatayı bulup, reçetesini yazıp onu düzeltip yola devam ediyorsak o zaman bizden bir şey olur. Bu hata kime göre? Ona da bakmak gerekiyor. Çünkü insanları eleştirirken, ya onunla aynı mertebede olacaksın yada ondan yukarıda olacaksın. Bu da ılımlı eleştiri olacak. Ancak siz hayatınız boyunca monoton bir hayat yaşayıp, sabah 8 akşam 5 iş hayatı yaşarken, bu ülkeye fikrinle aklınla bilginle neler katabilirim diye sormayıp, hayatını televizyon başında bir film izlerken bile eline kılıç kalkan alıp izliyorsan, bunu yapan kişide kusura bakmasın bize olumsuz yorum yapmak onun haddine değil. Beni eleştirecekse ağabeylerim eleştirsin, benden üst mertebede veya benimle aynı konumda olan kişiler eleştirsin.”

“Kahramanmaraş’ta sizce yeni derneklere ihtiyaç var mıydı? Siz kurdunuz sizden sonrada kurulmaya neden devam ediyor?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Bu soruyu TÜMKİAD’ı ilk kurduğumuzda bana da sormuşlardı. Şehrimizde MÜSİAD’ımız KASİAD’ımız var. Bunlar varken, siz ne yapacaksınız ki? Dediler. Ben buna kısır döngü içerisinde dar kalıp olarak görüyorum ve şu soruyu sormak istiyorum. Bugün Kahramanmaraş’ta tekstil sektöründe 200 tane faaliyet gösteren fabrika varken, 201. açan adama kardeşim ne gerek var 200 tane zaten var diyebilir misiniz? Siz bir kalıp içerisinde gidiyorsunuz ama belki yeni kurulan adam Kahramanmaraş’tan bir dünya markası çıkaracak, bunu bilemezsiniz. Senin 30 yılda geldiğin konuma o adam belki de 5 yılda gelecek. Yeni dernekleri ben bu yüzden çok önemsiyorum. Dernekler ve STK’lar bir toplumun kılcal damarlarıdır. STK’lar ve dernekler toplumun tabandan başlayarak gelişimine katkı sunar. Bugün 10 insanımızı kurtarırsak, bilinçlendirirsek ne fayda. Önce kendimizi, sonra çevremizi bu ülkeye ve millete, Kahramanmaraş’ımıza hizmet noktasında yönlendirmeliyiz.”

STK’lar ile nasıl tanıştınız?

“Benim STK’lar ile ilk buluşmam 2019 yılında İstanbul’da yaşarken Kahramanmaraş’a taşınmam ile başladı. İstanbul’da kıymet verdiğim Yasin ağabeyim MÜSİAD Genel Merkezinde görevliymiş. Ben o yıla kadar MÜSİAD’ın adını duymamıştım. Kahramanmaraş’a geldiğimi duyunca benim kendimi geliştirmem ve çevremi geliştirmem için MÜSİAD’ı önerdi. Bende kabul ettim ve 2019 Ocak ayında hayatımda ilk kez bir derneğin kapısından içeri girdim. O dönemki Genç MÜSİAD Başkanımız Ünal Çimen’di. Kendisine de buradan sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Beni görür görmez o dönem yedek yönetim kurulu üyesi yazdı. Hayatımda ilk kez kayıt olduğum STK’da yedek yönetime yazılınca çok mutlu oldum ve ilerleyen süreçte asil yönetim üyelerinden daha çok çalıştım. Çünkü sahiplendim ve burada kendi içimdeki hizmet etme aşkını öne çıkarmış oldum. Bu yüzden de MÜSİAD’ımızı da çok kıymetli buluyorum.“

TÜMKİAD İl Başkanlığı süreci nasıl oldu?

“MÜSİAD ile yaptığımız çalışmalarda çok iyi ilerliyorduk. O zaman canavar gibi bir ekibimiz vardı. Çok iyi çalışıyorduk ama Ünal Çimen başkanımızın tatsız bir şekilde görevden alınma süreci olunca ben buradan soğudum ve ayrıldım. Hemen sonrasında AK Parti Onikişubat İlçe Gençlik Kollarına üye oldum. Orada çalıştım ve hizmet etme aşkımı sürdürdüm. 6-7 ay çalıştım ve burada da başkanımızın görev süresi dolunca bıraktık. Kendi işlerimize yoğunlaşıp çalışmaya devam ettik.

Biz burada gönüllülük esasıyla hizmetlerimize devam ederken, bunların toplamı bana TÜMKİAD’ı getirdi. Orada aşkla şevkle yapmış olduğum çalışmalar bende mutluluk oluşturuyordu. Çünkü bir gün cami temizliğine gidiyor başka bir gün gençlerle buluşup inandığımız değerleri anlatıyorduk. İlerleyen süreçte bizi gördüler fark ettiler ve TÜMKİAD’ı verdiler.

Ancak ben buradan bir noktanın da altını çizmek istiyorum. Bugün TÜMKİAD’ı başka hiçbir güçte alıp bizim getirdiğimiz seviyeye getiremez. Bunu hiçbir maddi güç yapamaz. Bunu inanmış bir yürek ve kimseden korkmadan arkanı dönüp baktığında ben buraya gidersem şöyle mi, şuraya gidersem böyle mi olur demeden hizmet noktasında yanlış yola sapmadan devam eden babayiğitlerin yeridir TÜMKİAD. Bizim genel başkanımız Nihat Tanrıkulu da öyle. Rabbim bize inandığımız değerler uğruna doğru yolda yürümeyi nasip etsin inşallah.” HABER-FOTO: GÖKHAN DÖKÜCÜ

Editör: Haber Merkezi