Kahramanmaraş’ın doğusu ile batısı birbirine bağlanacak
90 günde hizmete açacağız


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirecek projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Daha önce saha çalışmalarına başlanan Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak projesinin temeli atıldı. 60 metre uzunluğunda çift şeritli tünel ve 500 metre uzunluğunda bağlantı yollarını kapsayan ve 55 Milyon TL’lik bir yatırım olan projenin Kahramanmaraş’a hayırlı olmasını temenni eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak Projemizi hayata geçiriyoruz. Oluşturduğumuz master plan çerçevesinde proje kapsamında yol genişletme ve ilave yol çalışmaları gerçekleştireceğimiz noktaları belirledik. Bölgede gerçekleştireceğimiz çalışmalardan esnaf ve vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnşallah hep birlikte bu projemizi de 90 günde şehrimize kazandırmış olacağız. Projemiz aynı zamanda raylı sistem uygulamaları ile de entegre olabilecek. Şehrimize şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.
----

Şehrin doğusu ile batısını birbirine kesintisiz bağlayacak Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak projesinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Şehir genelinde devam eden çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik. Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak projesi Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun.” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirecek projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. 
Daha önce saha çalışmalarına başlanan Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak projesinin temeli atıldı. Proje sayesinde bölgedeki trafik yoğunluğunu önleyecek bir yatırımla Şehrin batısı ile doğusunu kesintisiz birbirine bağlamış olacak.
Süleyman Çelebi Halk Kütüphanesi önünde gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan Başkan Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş’a yapılan yatırmlardan bahsederek, “Dediğiniz gibi şehrimizn Kuzey Çevre yolumuz var. Bizden önce belediyemiz kendi imkanları ile kötü bir çalışma yapmış ama buranın komple açılması gerekiyor.

Özel çevre Yolumuz şehidimizin üst kesmeli Transit olarak gerek Antep, gerekse Kayseri istikametine Taşıyan önemli bir güzergahımız hamd olsun Sayın Cumhurbaşkanımız şehrimizi ziyaretinde kendisine Konuyu arz ettiğinizde onun Karayolları tarafından üstlenmesini talimat verdi ve bu çalışma devam ediyor. Son aşamaya gelindi. İnşallah yakında oranında ray inşaatı yapımı başlamış olacak. Tabii bizim önsen bölgesine ve yeni yerleşim alanımız olan önsen bölgesine geçişi sağlayan baraj üzerindeki köprü çalışmamız devam ediyor. Bunu daha kısa süre içerisinde açmak ama ön göremediğimiz fiyat dalgalandığını bağlarından dolayı bir gecikme yaşadık. Ama hamd olsun son aşamaya geldi. Öyle tahmin ediyorum ki çok güzel süre içerisinde çok da büyük bir şey kalmadı. Önsen bölgemize rahmetli Milletvekilimiz’in adına yaptığımız İmran İsmini verdiğimiz ve köprüde İnşallah açmış olacağız aynı şekilde şehrimizin önemli Caddelerinden biri olan ve üzerinde bir birden çok Bulvarı barındıran Binevler mevkiindeki o Caddemizin altyapısına iyileştirerek kaldırım, yürüme, bisiklet yolu İnşallah yakın bir zamanda bitirmiş olacağız. Çok hızlı bir çalışma yaptık. Belki de örnek çalışmalardan biri bir taraftan yazıp altyapıyı devam edeceğiz. O caddeyi altyapısıyla birlikte daha kullanılabilir hale getireceğiz” ifadelerini kullandı. 

“ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN, DEVLETİMİZ VAR OLSUN”
Temel Atma Töreninde konuşan TBMM İç İşleri Komisyon Başkan, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin güven ise şu ifadeleri kullandı; “Bugün önemli bir gün Dulkadiroğlu için şehrimiz için. Büyükşehir belediyemizin uzun süredir üzerinde çalıştığı ciddi kaynak gerektiren önemli bir projenin Allah'a hamd olsun artık temel atma töreninde yiz şunu ifade etmemiz lazım. Dünyada 2008'den beri 100 yılda küresel kriz devam ediyor. Hafifledi derken pandemi pandemi bitti derken Rusya Ukrayna savaşı Dünya ekonomilerini ve dolayısıyla ülkemiz ekonomisini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ama Allah'a hamdolsun. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan liderliğinde bütün bu Krizlere karşı ayakta duran zorluklara halkıyla dayanışma içerisinde azalt ve her şeye rağmen önemli projeleri hayata geçiren bir ülkenin vatandaşları izle. Yerli kardeşlerim geçiştiriyor. Biz petrol ülkesi değiliz. Biz doğalgaz Ülkesi değilim. Biz doğalgaz da Petrolde elektrikte. Bıçağı büyük ölçüde bağımlıyız. İşte bu şartlara rağmen Allah'a hamdolsun. Bu ülkenin sanayisini batırma. Dik bu ülke Dar gelirlisini yalnız bırakmadık. Bu ülkenin ihtiyaç sahiplerine belediyelerimiz ile Vakıflarımızla toplumumuzla ulaştık yetiştik. Hiç kimse evinde farkında hat Sefil kimsesidir. Allah da yardım ediyor değerli kardeşlerim. Bundan dolayı yatırımlarımız da devam ediyor. Bir yanda hükümetimiz dünyanın en projelerini ihtiyacımız olan yol altyapı Havaalanı savunma sanayi hastane okul yatırımlarını yaparken öbür yandan Belediyelerimiz de hamdolsun. Gördüğünüz gibi bu büyük yatırımları yapıyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi. HABER-FOTO: İLKER YİYEN

Editör: Haber Merkezi