Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Valilik Meydan projesi üzerinde uzun süre çalışmalar yapan Kahramanmaraş Mimarlar Odası VI. Dönem Yönetim Kurulu, geçen hafta projenin taslağının açıklanmasıyla şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kahramanmaraş Mimarlar Odası, Özel İdare İş Merkezi ve Valiliğinde içinde bulunduğu ada’ya yapılacak Meydan Projesiyle ilgili Büyükşehir’den gelen istişare teklifini kabul etmiş ve proje üzerinde halkın fikrini almak için anketler düzenlemişti. Büyükşehir Belediye bünyesinde kurulan ve projeyi yürütecek komisyona da bir üye veren Mimarlar Odası projeyle ilgili gelen fikir ve yeni önerileri hem yönetim kurulunda hem de kayıtlı üyeleriyle geniş bir yelpazede ele almıştı.

Geçen hafta Aksu TV’de programda açıklanan Valilik Meydan Projesinin taslak halini Yönetim Kurulunda değerlendiren Mimarlar Odası, istişare teklifinin Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’den gelmesine rağmen, hiçbir konuda istişare edilmeden projenin açıklanmasına bir anlam verilemediği belirtildi. Yönetim Kurulu Toplantısının ardından bir açıklama yapan Kahramanmaraş Mimarlar Odası VI. Dönem Yönetim Kurulu’nun açıklaması;

“İlimizin her açıdan kalkınması için kamu ve özel sektör ile işbirliği içerisinde çalışmayı görev addediyoruz. Valilik Meydan Projesiyle ile ilgili Büyükşehir Belediyemizden gelen birlikte çalışma teklifi büyük bir sorumlulukla kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan komisyona da bir üye vererek çalışmaya dâhil olundu. Kayıtlı üyeler ve halkımızdan gelen yeni ve rasyonel fikirleri değerlendirmek için anketler düzenlendi, gelen yorum ile proje önerileri yönetim kurulunda günlerce değerIendirildi.

Projeyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör’den gelen teklif üzerine istişare edilmesini beklerken, projenin detaylarını Aksu TV’de yapılan programdan öğrenmemiz şaşkınlık yarattı.  Şehrimizle ilgili proje hazırlanırken tırnak içinde söylemek gerekirse; tepeden inme bir proje oluşturulmasını istemiyoruz.  Televizyon Programından öğrendiğimiz projede yer alan binalara hangi misyonun yüklendiği, binalardan nasıl ve ne şekilde yararlanılacağı, alandaki yeşil alan miktarının ve beton bloklaşma yoğunluğunun ne kadar olduğu gibi soru işaretlerini kamuoyu gibi bizde kaygı ile takip etmekteyiz.

Valilik Meydanına yapılması düşünülen projede kimlerden nasıl teknik destek alındığını bilmiyoruz, bu proje hazır bir proje olup Valilik Meydan Projesi’ne adapte mi edildi? Bilmiyoruz. Projenin temelini oluşturmak için kurulan komisyonun toplanıp toplanmadığı konusunda bile bir bilgiye sahip değiliz. Mimarlar Odası Kahramanmaraş Şubesi olarak sadece meydan projesiyle ilgili değil, diğer ilçe belediyelerimizle olduğu gibi Büyükşehir Belediyemizle de ilimizin tasarımsal projeleriyle ilgili birlikte çalışmak isterdik. Bu kent hepimizin ve oda olarak ilimiz için gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya da devam ediyoruz.

Kamuoyu adına Şehir Meydanı ve diğer projelerdeki gelişmelerinde takipçisi olacağız” (HABER: MESUT TUĞRUL)

Editör: Haber Merkezi