Bu kapsamda TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, kent için önem arz eden konuları bu kez Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye iletti. Bakan Pakdemirli ile makamında görüşme gerçekleştiren Özdemir ve Güvenç; Onikişubat İlçe sınırlarında bulunan Hasancıklı, Kılavuzlu, Avşar bölgelerinde yapılmak istenen kentleşme çalışmaları ile yine Andırın’a yapılmak istenen toplu konut projesi hakkında Bakan Pakdemirli’ye talepleri aktardı.

AMAÇ; “CEYHAN NEHRİ KENARINDAKİ ALANI TEMİZLEYİP, EKONOMİYE KAZANDIRMAK”

Konuyla ilgili özel açıklamalarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ceyhan Nehri kenarında nehrin Doğu tarafında toprak yığıntılarından, su birikintilerinden oluşan büyük bir alan var. Hem Büyükşehir Belediyemizin hem de Onikişubat Belediyemizin o alanda bir kentleşme, daha düşük yoğunluklu yapı (2 katlı bahçeli evlerden oluşan evler) yapma gibi bir talebi var. Bu yüzden o bölgenin imara açılması bekleniliyor. Yani orayı o kötü görüntüsünden kurtarmak ve şehrin ekonomisine de toplu konut olarak katmak için belediyelerimizin talepleri vardı. Bizde bu konuda Celalettin Bey ile Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli Bey ile görüştük. Tarım bakanımız bu konuda Devlet Su İşleri ile veya diğer kurumlarla mutabakatın sağlandığı takdirde olur verebileceğini söyledi.

“ANDIRIN’A TOPLU KONUT YAPIP, İLÇE EKONOMİSİNE FAYDA SAĞLAMASINI İSTİYORUZ”

Diğer bir konuda Andırın. Biliyorsunuz Andırın, Karadeniz iklimi olan, her yeri orman olan ama aynı zamanda da toplu konut yapacak alanı çok az olan bir yer. Orada Orman Bölge Müdürlüğü’nün 99 dönümlük bir orman ağaç deposu var. Biz bakanımızdan burayı istedik. Oraya toplu konut, yurt, lojman gibi yapılar yapıp, Andırın ekonomisine kazandırmak istiyoruz. Bu alandan başka da düz bir alan yok. Şu anda depoyu taşıyacak bir alan arayışındayız. Bu konuyu belediye başkanımızla da görüşeceğiz. Depoyu taşıyacak bir alan bulduğumuzda orayı da Bakanımız verebileceğini söyledi. Bakanımızın her iki konuda da yaklaşımı çok güzeldi. Neticelerini takip edeceğiz ve inşallah sonuçlandırmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi