İstanbul'dan sonra takı üretiminde ikinci sırada bulunan Kahramanmaraş'ta kuyumcu atölyelerinin bir araya geldiği 107 bin metrekarelik kapalı alana sahip Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi’nin resmi açılışı geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı toplu açılış töreniyle gerçekleştirilmişti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 350 milyon liralık yatırımı ve Kahramanmaraş Kuyumcular Odası’nın katkılarıyla yapımı tamamlanan merkezde 360 iş yeri faaliyet gösterecek. 7 bin kişiye istihdam sağlayacak sitede 800 araçlı konaklama, toplantı salonu, otopark, lokanta, market gibi iş yerleri hizmet sunacak. İçerisinde Ar-Ge yapılan ve modern tesisleri barındıran sitede gemoloji laboratuvarı ve darphane onaylı ayar evi de bulunuyor.

Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, sitenin hizmete girmesiyle beraber teknoloji ve sanatı birleştirerek Kahramanmaraş’tan direkt dünyaya altın ve mücevher ihracatı başlatacaklarını söyledi.

“Rezervde 12. sıradayız”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Altınşehir Sanayi Sitesi’nin muhteşem bir eser olduğunu belirterek “Altın, finansal sistemimizde, bizim kültürümüzde çok önemli bir konuma sahip. Kanıtlanmış altın rezervleri bakımından dünyada 12’nci sıradayız. Toprağın altında yatan altın rezervlerimiz var. Şu anda hem yerin altından altını çıkartıyoruz hem de yerin üstünde altını işliyoruz. Yaptığımız sanayi sitesinde 360 dükkanda 6 bin vatandaşımız istihdam ediliyor. Önümüzde dönemde bin yeni istihdamı bu sanayi sitemize kazandıracağız. Ekonomi demek istihdam demek, sanayi demek istihdam demek. Biz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu şehri katma değerli sanayi ile buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuşmuştu.

İstanbul'dan sonra Türkiye'nin altın ve mücevher sektöründe en yüksek iş gücü ve üretim kapasitesine sahip olan Kahramanmaraş'ta yaklaşık 700 atölye faaliyet gösteriyor.

Editör: Haber Merkezi