Su israfına duyarsız kalmadılar!

Trabzon Bulvarında esnaflık yapan ve aynı zamanda MADO yönetim kurulu üyesi olan Erdal Kanbur, son dönemde barajlardaki doluluk oranlarının düşmesiyle birlikte su israfına dikkat çekmek için iş yerinin önünde bir sosyal deney yaptı.

Buradaki çeşmenin musluğunu açık bırakan Kanbur, daha sonra yoldan geçen vatandaşları gözlemledi.

Musluğu kapatarak su israfını önleyen kişileri, bir paket fıstık ezmesi ve bir gül ile ödüllendir Kanbur, duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Kanbur, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri böyle bir kurak mevsim yaşamadığını belirterek, "Kahramanmaraş suları bol bir şehir ama burada dahi barajlardaki doluluk oranlarının düştüğünü görüyoruz. Akşamda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bununla ilgili açıklama yaptı. Bende kendim ne yapabilirim diye düşünerek, iş yeri önündeki çeşmenin suyunu açtım. Duyarlılık göstererek, suyu kapatanlara birer hediye verdim." dedi.

"Eskiden annelerimiz, babalarımız, dedelerimiz her şeyi idareli kullanmamızı söylerdi" diyen Kanbur, şunları kaydetti:

"Sularımızı idareli kullanmak zorundayız. Kuraklığı en aza indirmek ve pasifize etmek için dikkat etmeliyiz. Sularımızı israf etmemeliyiz. Bundan sonraki süreçte de, normalde kullandığımızdan biraz daha az kullanalım. Ben iş yerlerimde dahi vanaları yarıya kadar kıstım.  Su fazla çıkmasın ve israf olmasın. Herkesi de bu duyarlılığa davet ediyorum."

Musluğu kapatan vatandaşlardan Dilan Güven de, kaldırımda yürürken musluğun açık olduğunu görünce, suyun israf olmasını istemediğini ve bu yüzden kapattığını ifade ederek, "Su olmazsa, hava olmazsa insan yaşayamaz. Bu yüzden dikkatli ve duyarı olmalıyız. Böyle bir sürprizle karşılaşacağımı da hiç beklemiyordum. Hediyeleri de görünce çok mutlu oldum" diye konuştu.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi