Kahramanmaraş’ın amatör Futboluna yön veren KahramanmaraşAmatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Yönetimi, Türkiye Faal FutbolHakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFGHD) İl Hakem Heyeti, Türkiye FutbolAntrenörleri Derneği (TÜFAD) TFF İl Temsilcisi ve İl Tertip Komitesinden oluşansporun taban birlikleri ASKF’de bir araya geldiler.

FİKİRALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

ASKF’de Birlik Beraberliğin ön plana çıktığı SporAdamları Taban birliklerinin kaynaşma toplantısında ASKF Başkanı Ergün Önal,TÜFAD Kahramanmaraş Şube başkanı Mesut Çanak, TFFGHD İl Hakem Heyeti BaşkanıVeli Ünlü, Saha Komiserleri Temsilcisi Ömer Kahveci, TFF İl Temsilcisi ve İlTertip Komitesi Başkanı Ali Kazancı, Adem Karaköse, Ahmet Güler, AbdurrahmanAkbaba, İlker Yiyen, gözlemci atama sorumlusu Ali Aytemiz'in de katıldığıZiyaret sırasında Futbol enine boyuna konuşuldu, eski anılar paylaşıldı,Kahramanmaraş futbolundaki sorunlar masaya yatırıldı. Koyu sohbetlerinyaşandığı eski futbolun yad edildiği ve birlik beraberliğin ön plana çıktığıziyarette Kulüplerini durumu, yönetimsel işlevi anlatılırken Kulüplerinyaşadığı sıkıntılarda ele alındı. Sahalarda Sporcu, Yönetim ve Hakem ilişkilerihakkında fikir alışverişi bulunulduğu toplantıda birlik ve beraberlik ön planaçıktı.

“HEP BİRLİKTEBİRLİK OLARAK SPORU KALKINDIRACAĞIZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Kahramanmaraş’ınsporuna hizmet için mücadele ettiklerini kaydeden Önal, “Öncelikle Bizlere bugörevi yeniden layık gören değerli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.Kahramanmaraş’ın amatör sporunun daha iyi yerlere gelmesi için gerekeniyapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Biz sizlerle ortak hareket eden veyaptığı projelere destek veren bir kuruluşuz. İnşallah ortak hareket edipKahramanmaraş’ın sporunu kalkındıracağız. Bu konuda sizlerden kulüplerimdenyardım bekliyorum. Bütün arkadaşlarımın her türlü tekliflerine hazırım.Kaldığımız yerden devam etmek için bana verdiğiniz yetkiden dolayı hepinizeteşekkür ediyor. Saygılar sunuyorum” dedi.

“AMACIMIZ VEGAYEMİZ TÜRK SPOR’U”

TÜFAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak,“Kahramanmaraş sporuna ve ülke sporuna önemli adımla atılmakta. 2017-2018sezonu  tüm spor camiasına hayırlı olsun.Ülkemizin şuan birlik beraberlik içinde olması lazım. Kahramanmaraş’takendilerini göreve adayan herkese de başarılar diliyorum. Taban birlikleriolarak ileriki günlerde birlik-beraberlik içinde çalışarak sporu daha iyi yerleregetireceğimize inanıyoruz” dedi.

“HAKSIZLIĞA,HIRSIZLIĞA MEYDAN VERMEYELİM”

TÜFAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak,” ŞehrimizinAmatör Futbolunda son zamanlarda kaçak oyuncuların yer aldığı gözlemlenmekte.Bu durum ise hiç hoş görünen bir durum değil. Bunu önleme adına ASKF, TÜFAD veDiğer taban birlikleri ile birlikte harekete geçelim. Sizlerde bunun bilincindeolun ve Haksız rekabete hırsızlığa meydan vermeyelim. Amacımız Kahramanmaraş'ınsade futboluna değil diğer branşlarına nasıl katkı sağlarız. Tabi amacımız vegayemiz Türk futbolunun geleceğidir. Onun çalışmasını yaptık, biz bunu ilk adımolarak görüyoruz. İnşallah bunu geliştirim Çalıştay'a çeviririz. Daha kapsamlıtoplantıya dönüştürmeyi düşünüyoruz” dedi.

“BİR OLMAK, BİRARADA OLMAK BİZE GÜÇ KATACAKTIR”

Spor camiasının hep birlikte bir topluluk olduğunu genişbir aile olduğuna değinen Kahramanmaraş İl Hakem Kurulu Başkanı Veli Ünlü, “Bugünburada yer alarak en mutlu insanlardan biriyim. Bizlere görev verildiği gündenbu çok güzel bir çalışma içerisine girdik. Her gün bu tablo daha dagüzelleşiyor. Burada başta ASKF Başkanımız Ergün Önal, TÜFAD Şube BaşkanımızMesut Çanak ve çok kıymetli tertip komitesi ile birlikte burada bir aileortamında bir araya geldik. Bu birlikteliğinde daha iyi daha ileriye doğrusürmesi amacı ile daha güzel şeyler yapmak arzusundayız. Burada hakem camiasıolarak bir amacımız, bir hedefimiz var. Burada bizlere yardımcı olursanızsevinirim. Buradaki birlikteliğimizi ve beraberliğimizi daha uzun yıllarboyunca spor adamı olarak spora ve gençliğimize hizmet olarak vermekten kıvançduyacağıma inanıyorum. Amatör futbol Aşk işi, gönül işidir. Seviyorsa bu işiamatör profesyonel fark etmez. Spor camiası bir ailedir. Biz kendimizitanıtmamız bildirmemiz, ifade etmemi lazım. Bizim sizden, sizin bizden hiçbirfarkımız yok. Futbolcu olmazsa, hakemin ne işi var. Saha olmazsa takımların,hakemlerin ne işi var. Topun olmadığı yerde futbol oynanmadığı gibi hakeminolmadığı yerde de oyun dönmez. Yani hepsi bir birinin tamamlayıcısıdır. Bizolmazsak siz olmazsınız. Bu da bir gerçek. Burada hepimiz birbirimize destekçıkacağız. Kurallar ve kaideler çerçevesinde. Biz spor adamları olarak alınterinin yaşanmaması için mücadele edeceğiz. Hepimiz futbolun parçasıyız,maçlarda tartışma filan çıkabilir bu normal ama bu tartışma sahada kalmalı”ifadelerini kullanarak birlik beraberliğin önemine değindi. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi