TFF 2. Lig Kırmızı Grup 22. hafta maçında Kahramanmaraşspor 12 Şubat Stadyumunda Vanspor’u 1-0 mağlup etti. Zorlu maçta Van ekibi cılız ataklar üretirken Kahramanmaraşspor ise baskılı bir oyunla ikinci yarıda golü buldu. Mücadelenin 73. Dakikasında Sağ kanattan bindirme yapan Kahramanmaraşspor defansı az sayıda yakalayınca 5 kişi ile yüklendi ve ceza alanına girdi. Fatih topu Haluk’a bıraktı. Haluk ise topu ağlara takan isim oldu.

İLK YARI SESSİZLİK VAR

Her iki takımında zaman zaman kalelerde etki yarattığı mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

Sol kanattan bindirme yapan Vanspor içeri uzun atılan topa Nuri Melih sahip çıkarak ceza alanı içerisinde tehlikeli pozisyona ayak koydu. Orta sahadan gelişen Kahramanmaraşspor atağında içeri gönderilen topa Vansporlu Batuhan  ayak koydu. Batuhan topu içeri göndermek istedi ama top auta gitti. Konuk ekip Vanspor sağdan Cenk'in ortasına Barış topu auta attı. Orta sahadan yapılan ortayı alan Vanspor da Şerif içeri girdi ve ara pasında topu Barış ile buluşturdu. Barış ise güzel pası kontrol altına alamadı. Kahramanmaraşspor’da Orta sahadan Haluk’un kazandığı topu Haluk Fatih’e açtı. Fatih ise sol kanattan ceza alanı paralelinden içeri ortaladı. Kısa pasına Rıdvan yetişemeyince top defansa çakıldı. Sol kanattan bindirme yapan Kahramanmaraşspor’da Hüseyin Cihan’ın sert topu üst direkte patladı. Top oyuna döndü. Bu pozisyonlar gol getirmezken ilk yarı başladığı gibi sona erdi.

HAREKETLİ VE PANİK OYUN HAKİM

12 Şubat Stadyumunda Vanspor’a karşı mücadele sergileyen Kahramanmaraşspor ilk dakikalarda gol yollarında etkili ataklar yaratırken takımda hareketli ve baskılı bir oyunun yanı sıra golü bulma telaşı vardı. Haluk ve Recep gibi etkili oyuncuların topu kazanır kazanmaz Vanspor kalesine hucum etmesi ve ani ataklarla gol bulmaya çalışması oyun içerisindeki agresif oyunu sahaya yansıttı.

VANSPOR OYUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞTI

Ev sahibinin telaşlı oyununa göre daha sakin bir oyun tercih eden ve zaman zaman etkili takalarla yüklenen Vanspor rakibinin telaşlı oyunundan yararlanarak rakibinin pas hatalarını fırsata çevirmesini bildi. Barış, Oktay gibi gol yollarında etkili adamlarla yüklenen Vanspor sahada oyun kurarak rakibini de çözmeye çalıştı.

EV SAHİBİNE TEK GOL YETTİ

Vanspor Futbol Kulübü'nün vuruşu ile başlayan karşılaşma haluk Türkeri'nin bir topu direkten döndü. ilk yarı golsüz sona eren Karşılaşmanın 73.dakikasında Kahramanmaraşspor, Haluk Türkeri'nin golüyle 1-0 öne geçti. Bu gol dakikasında Sağ kanattan bindirme yapan Kahramanmaraşspor defansı az sayıda yakalayınca 5 kişi ile yüklendi ve ceza alanına girdi. Fatih topu Haluk’a bıraktı. Haluk ise topu ağlara takan isim oldu. (1-0) Sahadan 1-0 galip ayrılan temsilcimiz 2.Lig kırmızı grupta Kahramanmaraşspor,  puanını 34 yaparken,  Vanspor Futbol Kulübü ise 36 puanda kaldı.

ÇIĞ FELAKETİNDE ÖLENLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Kahramanmaraş'ın bu yıl düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıldönümü olması nedeniyle her iki takım oyuncuları sahaya "Milletimizin Başı Sağolsun Seninleyiz Van, Yüreğimiz Çığ Altında Bahçesaray" yazılı pankartla çıktı. Daha sonra Çığ Altında Can verenler için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Piserro Kahramanmaraşspor taraftarları " Ne Mutlu Türkim Diyene" diye tezahürat yaptı.

MÜSABAKADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR;

Dk6. Maça hızlı başlayan ev sahibi Kahramanmaraşspor Sağ kanattan bindirme yaptı, Ceza alanına atılan topta defansın hatasını affetmeyen Fatih Kamacı kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kaleye gönderdi, top kale direğinin dibinden auta gitti.

Dk8.Kahramanmaraşspor’da soldan Gökhan’ın kullandığı korner atışına vuran Haluk topu dışarı attı.

Dk11. Sol kanattan bindirme yapan Vanspor içeri uzun atılan topa Nuri Melih sahip çıkarak ceza alanı içerisinde tehlikeli pozisyona ayak koydu.

Dk14. Orta sahadan gelişen Kahramanmaraşspor atağında içeri gönderilen topa Vansporlu Batuhan  ayak koydu. Batuhan topu içeri göndermek istedi ama top auta gitti.

Dk19. Sol kanattan bindirme yapan Kahramanmaraşspor da Gökhan topu ceza alanı çaprazından paralel gönderdiği topa Fatih topu auta gönderdi.

Dk23. Konuk ekip Vanspor sağdan Cenk'in ortasına Barış topu auta attı.

Dk26. Orta sahadan yapılan ortayı alan Vanspor da Şerif içeri girdi ve ara pasında topu Barış ile buluşturdu. Barış ise güzel pası kontrol altına alamadı.

Dk27. Kahramanmaraşspor’da Orta sahadan Haluk’un kazandığı topu Haluk Fatih’e açtı. Fatih ise sol kanattan ceza alanı paralelinden içeri ortaladı. Kısa pasına Rıdvan yetişemeyince top defansa çakıldı.

Dk29. Sol kanattan bindirme yapan Kahramanmaraşspor’da Hüseyin Cihan’ın sert topu üst direkte patladı. Top oyuna döndü.

Dk30. Konuk ekip Vanspor sağ kanattan bindirdi ve Mehmet Sıddık’ın pasını alan Serdar kaleci ile kaldığı pozisyonda sert şutunu auta gönderdi.

Dk35. Kahramanmaraşspor sağ kanattan yine serbest vuruş kazandı Rıdvan içeri gönderdiği topa Haluk kafa ile karşılık verdi ve top az farkla auta gitti.

Dk38 Van ekibinde Sol kanattan Enes İslam bindirme yaparak Korner alanından içeri gönderdiği topu içeri kesti ve sert şutu kaleci sahip çıktı.

Dk40. Kahramanmaraşspor’da Gökhan'ın sağdan ceza sahasına girip yaptığı vuruş az farkla dışarı çıktı.

Dk42. Kahramanmaraşspor bu dakikada yüklendi ve ceza alanında topla buluşan Muhammet Enes Yılmaz topu sert şutunda auta gönderdi.

Dk44. Van Ekibinde kornerden gelen ortaya 'nin kafa ile vuruşu üstten auta gitti.

Dk45. İlk yarı her iki takımda gol yollarında etkili olamayınca 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARI

Dk51 Sağ kanattan Oktay içer gönderdiği topa çıkan Şerif’in önünün boşalması ile ceza alanı içerisine girdi ve sert şutunda kaleci topa uzanarak gole izin vermedi.

Dk52. dakikada soldan Recep'in ortasına Rıdvan harika bir kafa vuruşu yaptı top üsten auta gitti.  

Dk57. Vanspor kalemize yüklendi. Albuka altına alınan kalede Özkan gole izin vermedi.

Dk66 Sol kanattan Bindirme yapan Vanspor’da Cenk topu Enes İslam’a bıraktı. Enes İslam ise uzun topla topu Barış’a aktardı. Barış Sağır ise ikili mücadelede Rıdavan’ı aştı ama Kaleci Özkan’ı aşamadı ve topu Özkan kontrol altına aldı.

Dk71 Sağ kanattan Kahramanmaraşsppor Gökhan ile atağa çıktı. Gökhan’ın içeri gönderdiği topta Fatih topu kaleye gönderdi. Kaleci parmakların ucundan kornere çeldi. Korneri ise Gökhan kullandı ve içeri kestiği topta Haluk topa son anda dokundu top yan ağlarda kaldı.

Dk73 Sağ kanattan bindirme yapan Kahramanmaraşspor defansı az sayıda yakalayınca 5 kişi ile yüklendi ve ceza alanına girdi. Fatih topu Haluk’a bıraktı. Haluk ise topu ağlara takan isim oldu. (1-0)

Dk75. dakika oynanırken Kahramanmaraşspor oyuna etkisini koyuyor.

Dk82. Ev sahibi ekip Kahramanmaraşsppr’da Nuri Melih'in kullandığı serbest vuruş barajdan döndü, topun gelişine vuran Gökhan kaleyi bulamadı.

Dk90. Müsabakada etkisiz oyun devam ederken 5 dakika ilave dakika gösterildi.

90+5 Müsabakanın uzatma dakikalarında gol sesi çıkmayınca Kahramanmaraşspor 73. Dakikada kazandığı tek golle maçın skorunu 1-0 olarak netleştirdi.

MAÇIN KARNESİ

STADYUM: 12 Şubat

HAKEMLER: İlkay Güney xx, İsmet Keklik xx, Muzaffer Satıcı xx

KAHRAMANMARAŞSPOR: Özkan xx, Gökhan xx, Fatih Çiplak xx, Rıdvan xx, Hüseyin Cihan xx, Fatih Kamacı xx, Recep xx (Bayram dk. 90 ?), Muhammet xx, Hakkı xx (Caner dk. 78 x), Haluk xxx (Hüseyin dk. 87 ?), Nuri Melih Mursal xx

VAN SPOR FUTBOL KULÜBÜ: Salih xx, Şerif x (Tunç dk. 71 x), Barış Gök xx (Samet dk. 56 x), Cenk xx, Nuri Terliksiz xx, Oktay xx, Barış Sağır xx, Serdar xx, Mehmet Sıddık xx, Enes xx (Mehmet Alaeddinoğlu dk. 82 ?), Batuhan xx

GOL: Haluk (dk. 73) (Kahramanmaraşspor)

SARI KARTLAR: Hüseyin (Kahramanmaraşspor), Mehmet Sıddık, Serdar, Tunç (Van Spor Futbol Kulübü) (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi